SPAS: Bryg vin af æbler og naturens frugter

Indlæser Begivenheder
27. oktober 2016 @ 17:00 - 19:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Smagsprøver og gode råd fra erfaren brygger

Lars David Lauridsen laver vin og cider af de mange æbler, vi lige nu har i naturen og haverne. Det vil han gerne lære fra sig. Derfor har han grebet Smag på Aarhus-stafetten og deler ud af sin viden til et åbent arrangement i Dome of Visions torsdag den 27. oktober.

Lars David Lauridsen fortæller om, hvordan han brygger vin og hans erfaringer med det. Han er blandt andet brygger for Den Gamle By. Han rådgiver også om, hvordan folk kommer i gang med at brygge, og hvad der skal til.

Han har forskellige smagsprøver med, og han viser nogle af de bær, vinene er lavet på. Han laver blandt andet vin på brombær, havtorn, æble, slåen, hyldebær, hyben og mahonia.

Lige nu er æbler i højsæson, og mange steder bliver der presset saft af dem. Man hvad skal man bruge så meget saft til, hvis der ikke er plads i fryseren?

Det kan laves til vin eller cider, og det bliver også demonstreret. Under mostearrangementerne i uge 40 og 41 blev der presset meget saft, og det er siden gæret og hældt på flasker. Også det kan man få smagsprøver på.

Men der er stadig mange æbler ude i naturen, ja nogle sorter hænger tæt på træerne helt til december, så det er bare om at komme i gang.

Lars David viser også hvordan man presser saft med en slowjuicer. På den måde bliver det både muligt at smage æblet, saften og den gærede cider/vin.

Grib stafetten

Smag på Aarhus-stafetten er rammen om en række arrangementer, der er åbne for alle. Rammen er enkel: den sidste torsdag i hver måned afholdes et arrangement. Alle er velkomne til at gribe stafetten og dermed værtskabet for et arrangement. Værten fastsætter selv tidspunkt, mødested og emne.

Formålet med Smag på Aarhus-stafetten er, at vi sammen kan opdage nye steder i Aarhus, lade os inspirere af hinandens viden, erfaringer og idéer. Måske vil I gerne vise jeres byhave frem? Måske vil du dele din viden om hyben, forspiring, fermentering, permakultur, kompost, tang, vilde urter, spiseligt ukrudt eller noget helt niende?

Arrangementerne kalder vi SPAS, som netop er en forkortelse af Smag på Aarhus-stafetten.

Detaljer

Dato:
27. oktober 2016
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Kategori:
Hjemmeside:
http://smagpaaaarhus.dk

Sted

Dome of Visions
Inge Lehmanns Gade 2
Pier 2, Aarhus Havn, 8000 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.domeofvisions.dk