Byhave kick off

Indlæser Begivenheder
26. november 2015 @ 16:30 - 20:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Vær med til at starte et nyt byhavefællesskab op

Torsdag den 26. november byder vi indenfor til byhave kick off i Væksthusene i Botanisk Have. Det bliver en eftermiddag med masser af inspiration og præsentation af fire områder, hvor der kan startes nye fælleshaver op fra næste havesæson. Arrangementet slutter med fire workshops, en for hvert område. Her bliver det muligt for de interesserede at snakke sammen og finde ud af, om der er basis for at opstarte et nyt byhavefællesskab.

Programmet for byhave kick off’en byder på byhave pecha kucha, en rækker super korte oplæg, hvor etablerede byhavefolk inspirerer gennem fortællinger om deres haver. Her efter er der mulighed for spørgsmål og snak om opstart af de konkrete urbane fælleshaver.

Vi stiller de fire arealer til rådighed og er med i opstartsprocessen, mens engagement og drivkraft skal ligge hos de folk, der vil være med til at starte en ny byhaveforening op og dyrke egne grøntsager. Garvede byhavebønder og kommunale medarbejdere vil være til stede og hjælpe processen godt i gang.

De fire områder til nye byhaver

  • Et havneareal
  • Frederiksbjerg Bypark
  • Langenæsparken
  • Et lille flisebelagt område på hjørnet ved Åbogade og Paludan Müllersvej

Har du allerede en (by)have?
Eventen er ikke blot for kommende byhavebønder, da der vil være masser af inspiration at hente for alle med en interesse for havedyrkning. Hele eftermiddagen vil det være muligt at snuse rundt mellem inspirationsstande, hvor grønne foreninger giver gode råd til (by)haven. Få blandt andet råd om høns i byen, kompostering og dyrkning ud fra permakulturelle principper.

Arrangementet foregår den 26. november kl. 16.30-20.00 i Væksthusene, Botanisk Have.

Vi byder på en bid mad, hvis du tilmelder dig på knju@aarhus.dk. Men ellers er det også frit for blot at dukke op og snuse rundt blandt inspirationsstandene.

Byhave kick off program

Detaljer

Dato:
26. november 2015
Tidspunkt:
16:30 - 20:00

Sted

Væksthusene v. Botanisk Have
Peter Holms Vej
Aarhus, 8000 Danmark
+ Google Map