Fermentering af vinterens grøntsager

Indlæser Begivenheder
22. feb. @ 17:00 - 19:00

Lær at fermentere

Smag på Aarhus-stafetten er rammen om en række arrangementer, der er åbne for alle, og hvor alle kan gribe værtskabet. I februar har Stine Stampe og Cecilie Lambertsen, der studerer Ernæring og Sundhed på VIA, igen grebet stafetten og afholder en workshop om fermentering.

Der var tryk på og rigtig mange mennesker, da Stine og Cecilie i januar holdt workshop om fermentering på Folkestedet. Derfor har de igen grebet stafetten, så endnu flere kan prøve kræfter med fermentering.

Fint snittede grøntsager, salt og lidt tålmodighed, så er dine vintergrøntsager let fordøjelige, smagfulde og kan holde sig. Det kaldes fermentering og er for mange mest kendt fra det tyske surkål med kommensmag. Men teknikken kan bruges med mange grøntsager, og der kan tilsættes forskellige smage.

Der vil være smagsprøver på forskellige fermenterede grøntsager, og du er naturligvis selv med til at fermentere.

Medbring tre patentglas på max. 1/2 liter, så har vi grøntsager klar. Du får det med hjem, så de selv kan følge udviklingen i dit eget køkken.
Det skal helst være patentglas, for under gæringen udvikles gas, som skal kunne slippe ud.

Arrangementet foregår i køkkenet på VIA Nord, Hedeager 2, 8200 Aarhus N

Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

Se opskrifterne på fermenterede grøntsager fra sidste workshop.
Opskrifter fra denne workshop bliver også lagt her på siden under opskrifter

Grib Smag på Aarhus-stafetten

Smag på Aarhus-stafetten er rammen om en række arrangementer, der er åbne for alle. Rammen er enkel: Den sidste torsdag i hver måned afholdes et arrangement. Alle er velkomne til at gribe stafetten og dermed værtskabet for et arrangement. Værten fastsætter selv tidspunkt, mødested og emne.

Formålet med Smag på Aarhus-stafetten er, at vi sammen kan opdage nye steder i Aarhus, lade os inspirere af hinandens viden, erfaringer og idéer. Måske vil I gerne vise jeres byhave frem? Måske vil du dele din viden om hyben, forspiring, fermentering, permakultur, kompost, tang, vilde urter, spiseligt ukrudt eller noget helt niende?

Arrangementerne kalder vi SPAS, som netop er en forkortelse af Smag på Aarhus-stafetten.

Vil du være vært for et arrangement?
Læs mere her om, hvordan du kan gribe stafetten

Detaljer

Dato:
22. feb.
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Kategori:

Sted

VIA Campus Nord
Hedeager 2
Aarhus N,8200Danmark
+ Google Map