Fermentering med vinterens grøntsager

Indlæser Begivenheder
25. jan. @ 17:00 - 19:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

SPAS i januar handler om blandt andet surkål

Fint snittede grøntsager og salt og lidt tålmodighed, så er dine vintergrøntsager let fordøjelige, smagfulde og kan holde sig.

Det kaldes fermentering og er for mange mest kendt fra det tyske surkål med kommensmag. Men teknikken kan bruges med mange grøntsager og der kan tilsættes forskellig smag.

Det vil Stine Stampe og Cecilie Lambertsen, som er studernede på Ernæring og Sundhed undervise i og demonstrere i januar måneds SPAS.

Der vil være smagsprøver på forskellige fermenterede  grøntsager.

Medbring tre patentglas på max. 1/2 liter, så har vi grøntsager klar. Dem kan du så selv følge udviklingen i hjemme i dit køkken.

Det skal helst være patentglas, for under gæringen udvikles gas, som skal kunne slippe ud.

Arrangementet er på Folkestedet i lokale 0.5 og køkkenet. Det er gratis at deltage, og der er ingen tilmelding.

De opskrifter der arbejdes med ligger her.

 

SPAS – en grøn stafet
Mødet holdes som et SPAS-arrangement. SPAS er en forkortelse for Smag på Aarhus-stafetten, der er rammen om en række arrangementer, der finder sted den sidste torsdag i hver måned. Arrangementerne er åbne, og alle er velkomne til at gribe stafetten og dermed værtskabet for et arrangement.

Med Smag på Aarhus-stafetten får folk, der brænder for deres område, en platform til at dele deres grønne viden eller vise deres grønne projekter frem. Det kan handle om haver, æbler, tang, cider eller noget helt femte. Hold øje med www.smagpaaaarhus.dk for næste SPAS-arrangement.

Detaljer

Dato:
25. jan.
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Kategori:

Sted

Folkestedet
Carl Blochs Gade 28
Aarhus,8000Danmark
+ Google Map