Lav mad med blæksprutter

Indlæser Begivenheder
19. mar. @ 16:30 - 19:30 Pris: 100kr.
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Mad med sæsonens vilde råvarer

Få nogle hyggelige timer i køkkenet, hvor vi sammen laver mad med naturens vilde råvarer. På denne måneds madskole sætter vi fokus på blæksprutter.

Måske kender du blæksprutterne fra middelhavsrestauranter, men er du også dus med at håndtere blæksprutterne i eget køkken?

De 10-armede blæksprutter er hyppige gæster i de danske farvande. Blæksprutter er i sæson det meste af året, men er ikke så lette at fange selv. Til gengæld er de 10-armede blæksprutter ofte en bifangst i fiskeriet og derfor en bæredygtig spise, hvis de bruges i stedet for at blive kasseret.

På madskolen laver vi flere forskellige retter med blæksprutter, som vi ved aftens afslutning nyder i fællesskab. Opskrifterne får du med hjem, så du kan fortsætte med at lave mad med vilde råvarer i eget køkken.

Underviseren på madskolen om blæksprutter er Mikkel Wejdemann. Mikkel er gastronom, driver til dagligt sin egen virksomhed MadMikkel og er desuden ambassadør og udviklingskonsulent for Coop Danmarks madprojekt “GoCook“. Han er en af forfatterne til kogebogen “Vores hav”, som han har udgivet sammen med Helle Brønnum Carlsen. På madskolen bliver du præsenteret for nogle af opskrifterne fra kogebogen.

Mikkel bruger de lækre lokale råvarer fra havet, men søger smagsinspiration fra hele verden. På madskolen om blæksprutter er der hentet inspiration fra Asien og Sydamerika.

Der er plads til 22 deltagere på holdet, og tilmelding via FOF er nødvendigt.
Det koster 100 kr. at deltage på madskolen.
Alle aldersgrupper er velkomne på madskolen.

Det er en god ide at tage et forklæde og en notesbog med.

Madskoler i foråret 2018

Der er planlagt seks madskoler i foråret 2018, der sætter fokus på forskellige råvarer fra naturen. Du kan tilmelde dig en eller flere kursusgange alt efter tid og interesse.

Det er forskellige undervisere, der tager sig af temaerne på de enkelte undervisningsgange:

29. januar: Tang v. Karen Lise Krabbe
26. februar: Muslinger v. Mikkel Wejdemann
19. marts: Blæksprutter v. Mikkel Wejdemann
30. april: Forårets vilde urter v. Anemette Olesen
28. maj: Strandens vilde urter
25. juni: Sommerens vilde urter v. Anemette Olesen

Madskolerne er arrangeret i et samarbejde mellem Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus og FOF Aarhus.

Detaljer

Dato:
19. mar.
Tidspunkt:
16:30 - 19:30
Pris:
100kr.
Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/2035482353384904/

Arrangører

Smag på Aarhus
FOF Aarhus

Sted

FOFs køkken
H. H. Seedorffs Str. 7
Aarhus,8000Danmark
+ Google Map