Rejer og krabber til sommermad

Indlæser Begivenheder
11. aug. @ 10:00 - 13:00 Pris: Gratis

Tag på rejejagt med Smag på Aarhus ved Skæring Strand. Med waders og rejehov kan du lære om det lave vands smådyr og fisk, og derefter tilberede dem over bål til smagsprøver.

Naturformidler og biolog Lars Brøndum fra Naturhistorisk Museum fortæller om den rigtige måde at stryge rejer, fange krabber og alle de andre smådyr, der lever i strandkanten.

På det lave vand ved Skæring Strand er det let at fange mange af de små havdyr, og efter fangsten vil Lars Brøndum fortælle om de forskellige dyr. For hvad er forskellen egentlig på fjord- og hesterejer? Og mon de smager ens? Og kan man lave noget spændende af de mange små krabber?

Der er gryder med på stranden, så alle kan smage på rejer og krabber. Mange af havets smådyr er jo en delikatesse, hvis man ved, hvordan man fanger dem og tilbereder dem.

Tag familien med på stranden og hør mere om, hvordan man kan bruge havet som spisekammer. Har du selv waders og rejehov eller net, så tag det med, men udstyr kan også lånes i begrænset antal. Medbring også gerne en spand til fangsten og dit badetøj.

Mødestedet er på Åstrup Strandvej ved indgangen til Skæring Hede og Mindeparken. Vi bruger stranden mellem Skæring Hede og Kaløvig Lystbådehavn, hvor der mellem molens sten kan fanges krabber.

 

Detaljer

Dato:
11. aug.
Tidspunkt:
10:00 - 13:00
Pris:
Gratis
Kategori:
,

Sted

Mindelunden
Åstrup Strandvej
8250 Egå,Danmark
+ Google Map