Podekursus hos Spis Hasle Bakker

Indlæser Begivenheder
24. feb. @ 10:00 - 14:00 Pris: Gratis
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Gartner Jacob Hørup Justesen underviser på gratis kursus i podning

Podning er den teknik, man laver nye æbletræer med. Man tager en kvist fra den æblesort, man gerne vil have, og får den til at vokse sammen med en god rod – en såkaldt grundstamme.

Det er gratis at deltage i podekurset, og der vil være fem podestammer til hver deltager. Tre af de fem podede træer plantes midlertidig ud i en beskyttet træbørnehave i skovhaven Spis Hasle Bakker. Der får træerne plads til at udvikle sig, med henblik på at blive plantet ud i skovhaven ved en plantedag i efteråret 2018. De resterende to podede træer må hver deltager tage med hjem til egen brug.

• Alle podnings relaterende materialer stilles til rådighed.
• Medbring venligst egen madpakke.
• Tilbud om efterfølgende gåtur i skovhaven Spis Hasle Bakker.

Tilmelding senest 10. februar 2018
Det er nødvendigt at vide, hvor mange deltagere, er er på kurset. Derfor er tilmelding nødvendig på mail eller telefon til  spishaslebakker@gmail.com eller Lewin Stöck tlf. 27 37 22 70.

Foto: Boi Jensen, podemester. www.de-gamle-sorter.dk

Om Podning og kursets indhold
I løbet af kurset læres om mulighederne og betingelserne for at pode træer, og hvordan to dele af forskellige træer kan gro sammen under kontrollerede forhold, og dermed forædle træer. Kurset vil koncentrere sig om frugttræer, som har gode vækstbetingelser i vores klimatiske forhold. Kursets deltagere lærer og afprøver podeteknikken med at sætte podekviste fra frugttræer som bærer frugter med ønskede karaktertræk på grundstammer af sund og kraftig vækst. Deltagere vil lære om metoder for opformering af andre nyttige planter som blandt andet ribs.

Detaljer

Dato:
24. feb.
Tidspunkt:
10:00 - 14:00
Pris:
Gratis
Kategori:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/search/top/?q=spis%20hasle%20bakker

Sted

Stenhytten
Stenaldervej 77
Brabrand,8220Danmark

Arrangør

Skovhaven Spis Hasle Bakker (kontaktperson for tilmelding: Lewin Stöck)
Telefon:
27 37 22 70
E-mail:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/groups/206326666538123/about/