SPAS om spiselige blomster

Indlæser Begivenheder
28. marts 2019 @ 19:00 - 21:30 Pris: Gratis
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Smag på Aarhus-stafetten

Smag på Aarhus-stafetten er rammen om en række arrangementer, der er åbne for alle, og hvor alle kan gribe stafetten og dermed værtskabet. Gallo Gartneriet har grebet stafetten i marts og har inviteret forfatter Anemette Olesen til at fortælle om spiselige blomster.

Anemette Olesen vil denne aften fortælle om de spiselige blomster i vor natur og have. Hvordan begyndte vi at spise blomster, og hvilke blomster har domineret herhjemme og i andre lande. Hvordan kan de tilberedes og dyrkes. Hvilke planter er nemme at dyrke i haven og hvilke skal vi undgå at komme i maden. Nogle blomster regnes også for lægeplanter.

Anemette Olesen har i mange år arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række bøger om  madlavning, ukrudt, lægeplanter og spiselige blomster mv. og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk.

Anemette fortæller ved hjælp af billed-dias, og hun har desuden smagsprøver med.

Arrangementet foregår torsdag d. 28. marts kl. 19.00- ca. 21.30 i Gallo Huset, Nørre allé 30, 1. sal, tv., 8000 Aarhus C.

Der vil være mulighed for at købe kaffe/the og rødbede-brownies med bellis blomster i pausen.

Arrangementet er gratis!

Om Smag på Aarhus-stafetten

Formålet med Smag på Aarhus-stafetten er, at vi sammen kan opdage nye steder i Aarhus, lade os inspirere af hinandens viden, erfaringer og idéer. Arrangementerne kalder vi SPAS, som netop er en forkortelse af Smag på Aarhus-stafetten.

SPAS-arrangementerne afholdes den sidste torsdag i hver måned og er åbne for alle, ligesom alle er velkomne til at gribe værtskabet.

Måske vil du vise din byhave frem og fortælle om dit grønne fællesskab? Måske vil du dele din viden om tang, forspiring, fermentering, permakultur, kompost, vilde urter, spiseligt ukrudt eller noget helt ottende?

Vil du være vært for et arrangement?
Læs mere her om, hvordan du kan gribe stafetten

Detaljer

Dato:
28. marts 2019
Tidspunkt:
19:00 - 21:30
Pris:
Gratis
Kategori:
, , ,

Sted

Gallo Huset
Nørre allé 30, 1. sal
Aarhus C, 8000 Danmark
Hjemmeside:
www.gallogartneriet.dk

Arrangør

Gallo Gartneriet
Hjemmeside:
http://www.gallogartneriet.dk/