SPAS – lær at beskære æbletræer

Indlæser Begivenheder
31. august 2017 @ 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Fra krat til æblelund

Har du også plantet et æbletræ i din have i de seneste år? Så er det måske allerede ved at vokse sig stort, men ikke særlig pænt i faconen. Måske har det grene, der generer ved græsklipning, eller måske bliver det for højt.

En gruppe borgere på Skovvejen plantede med støtte fra Smag på Aarhus i efteråret 2015 13 æbletræer på en stump forsømt jord mellem deres baghaver og Nordre Kirkegård. De skal nu have deres første beskæring, men hvordan gør man det?

Derfor har borgerne grebet stafetten i Smag på Aarhus og inviterer til workshop om beskæring af små æbletræer, som skal holdes i facon, ikke blive for høje og give masser af sunde æbler.

Workshoppen ledes af Iben Jacobsen og Vagn Hansen, begge er ansat i Teknik og Miljø og arbejder med vores grønne by.

Du kan høre historien om et grønt vildnis’ ændring til en fin æblelund, og du kan høre om beskæring af små havetræer. Hvornår er den bedste tid på året? Hvor meget og hvordan må man klippe i træet?

Læs mere om Skovvejens æblelund her

Smag på Aarhus-stafetten

Smag på Aarhus-stafetten er rammen om en ny række arrangementer, der er åbne for alle. Rammen er enkel: den sidste torsdag i hver måned afholdes et arrangement. Alle er velkomne til at gribe stafetten og dermed værtskabet for et arrangement. Værten fastsætter selv tidspunkt, mødested og emne.

Formålet med Smag på Aarhus-stafetten er, at vi sammen kan opdage nye steder i Aarhus, lade os inspirere af hinandens viden, erfaringer og idéer. Måske vil I gerne vise jeres byhave frem? Måske vil du dele din viden om hyben, forspiring, fermentering, permakultur, kompost, tang, vilde urter, spiseligt ukrudt eller noget helt niende?

Arrangementerne kalder vi SPAS, som netop er en forkortelse af Smag på Aarhus-stafetten.

Detaljer

Dato:
31. august 2017
Tidspunkt:
17:00
Kategori: