Spis en hest i Kasted Mose

Indlæser Begivenheder
7. april 2018 @ 10:00 - 13:00 Pris: Gratis
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tre slags store dyr græsser i mose og de våde enge.

Vi besøger Kasted Mose for at se, hvordan naturen har ændret sig med vilde heste, gallo-kvæg og vandbøfler som naturplejere.

Hør mere om Aarhus Kommunes rewilding-projekter. Mange naturområder i kommunen holdes fri for træer og uønsket bevoksning af dyr. Ved at spise, gøde og trampe rundt sørger de for ny biodiversitet. Dyrene passes på forskellig måde, nogle af et kogræsserlaug og andre af landmænd.

Vi starter turen på pladsen ved Kasted Vandværk, Kasted Byvej 28, 8200 Aarhus N.

Du kan høre biolog og naturformidler Lars Brøndum, Naturhistorisk Museum fortælle om projektet.

Geding-Kasted mose er et 30 hektar stort område i toppen af Egå tunneldal. Der er store våde enge og søer skabt af tørvegravning. Stier og gangbroer sikrer, at du kan komme tørskoet rundt i landskabet.

Kasted Mose er et af kommunens ni grønne udflugtssteder.

Fotos: Aidan Esmaeli

Mad over bål

Dyreflokkene, der bliver brugt til naturpleje, bliver kun slagtet, når bestanden bliver for stor til området. I Mols Bjerge er bestanden af vildheste nu så stor, at der bliver slagtet nogle dyr hvert efterår.

I vores medbragte køkken vil Smag på Aarhus’ madsnedker Ursula Bjerggaard fortælle om hestekød i de danske køkkener gennem tider. Her serverer vi smagsprøver på hestekød, og man kan selvfølgelig få opskrifterne med hjem.

Turleder er biolog Lars Brøndum, tlf 23 36 16 62.

Detaljer

Dato:
7. april 2018
Tidspunkt:
10:00 - 13:00
Pris:
Gratis
Kategori: