Vild Smag Festival

Indlæser Begivenheder
23. april 2016 - 24. april 2016
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Program for Vild Smag Festival

Vild Smag Festival er en mini-festival, der sætter vilde råvarer og vild mad på dagsordenen og inspirerer aarhusianere til at komme ud i naturen. Foråret er i gang, de spiselige grønne urter spirer overalt, og den vilde mad formidles gennem en række unikke oplevelser i byen og naturen.

Festivalprogrammet er en bred pallette af aktiviteter, der skaber inspiration, ny viden og konkrete oplevelser med de friske råvarer, der er lige omkring os. De vilde råvarer findes både i parker og skove, på stranden og i havet og i alle de små mellemrum tæt på dig og mig.

Markedsplads på Bispetorv d. 23. april kl. 10-17

På torvet kan du blive klogere på sæsonens friske urter, smage tang og urtesnaps, lade dig inspirere, søge viden og spise vild mad.

Madboder
I madboderne sørger Spisestedet Frederiksgade 42 og Aros Food Hall for, at du kan smage lækker mad med friskhøstede råvarer fra naturen. Menuen står på dashisuppe med lokalhøstet tang og røget vildsvin, surdejsbrød bagt med ramsløg og en forårsdessert med birk og skovmærke. Hos Street Coffee kan du få hasselnøddesirup i kaffen og i baren sælges øl med vilde urter og lækker saft.

Workshops
Dagen igennem er der workshops, hvor du selv kan lære at lave mad med vilde urter.

  • Somaliske sambosaer med friske urter v. Smag a la Gellerup
  • Urtepesto v. Danmarks Naturfredningsforenings Studenterafdeling Aarhus
  • Vietnamesisk-inspirerede rispapirsruller fulde af friske urter v. Smag på Aarhus
  • Urtepandekager over bål v. Smag på Aarhus

I boderne kan du også møde Tangkompagniet, Snapsogurter, kogebogsforfatter Anemette Olesen og urteekspert Helle Buchardt Boyd. Alle er klar til en snak om naturens vilde råvarer.

Festivalen skydes i gang på Bispetorv lørdag kl. 10 af Camilla Fabricius, formand for Teknisk Udvalg i Aarhus Kommune, og Henrik Lehmann, direktør i Nordea-fonden.

Vild Viden d. 23. april

Vild Viden er en inspirerende oplægsrække om vild mad. Fire eksperter fortæller om hver deres område og perspektiv på sankning. Det er helt op til dig, om du kigger forbi til et enkelt oplæg – eller bliver hængende og tager hele pakken med.

11.00-11.45: Tradition og kulturhistorie i det vilde køkken
v. Søren Espersen, kultursociolog, urteekspert, naturvejleder og konsulent på Claus Meyers Naturalmanak.

12.00-12.45: Forurening – er det farligt?
v. Andreas De Neergaard, professor MSO, Plante- og Jordvidenskab

14.00-14.45: Tendensen bag vilde råvarer i byen
v. Mikkel-Lau Mikkelsen, Byhøst

15.00-15.45: Smag og lær om vilde råvarer
v. Thomas Laursen, ejer af Wildfooding og professionel sanker for bl.a. Noma og Geranium

Vild Viden er arrangeret i samarbejde med Byhøst og afholdes i den smukke gamle byrådssal på Kvindemuseet, Domkirkepladsen 5.

Læs mere om programmet for Vild Viden

Vilde oplevelser d. 23.-24. april

Rundt i hele Aarhus er en række aktører værter for forskellige sanketure, aktiviteter og workshops. Klik på de enkelte overskrifter for at læse mere.

Lørdag d. 23. april kl. 10-13
Spiselig hedepleje – med gederams på menuen
Hør om, hvordan man kan hjælpe Skæring Hede ved at spise gederams – og vær med til at samle gederams og tilberede et lækkert lille måltid af høsten.
Arrangør: Aarhus Kommune

Lørdag d. 23. april kl. 11-12
Spiselige urter i Vennelystparken
Naturformidler Lars Brøndum guider og fortæller om parkens spiselige natur.
Arrangør: Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum

Lørdag d. 23. april kl. 13-14
Spiselige urter på Nordre Kirkegård
Naturformidler Lars Brøndum guider og fortæller om parkens spiselige natur.
Arrangør: Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum

Lørdag d. 23. april kl. 15-16
Spiselige urter i Botanisk Have
Naturformidler Lars Brøndum guider og fortæller om parkens spiselige natur.
Arrangør: Smag på Aarhus og Naturhistorisk Museum

Lørdag d. 23. april kl. 17-19
Velsmagende urter ved Moesgaard
Guidet tur med fokus på smagsoplevelsen. Thomas Laursen, der professionel sanker, deler ud af sin viden.
NB! Begrænset antal pladser – billetbestilling er nødvendigt.
Arrangør: Smag på Aarhus, Aarhus Kommune

Søndag d. 24. april kl. 10-12.30
Foråret på flasker – snapsevandring ved Hørhaven
Guidet tur, hvor der samles blade og urter til forårssnapsen. Der er smagsprøver undervejs.
Arrangør: Smag på Aarhus, Aarhus Kommune, i samarbejde med Snapsogurter

Søndag d. 24. april kl. 10-13.30
Skjoldhøjkilen: spis de vilde planter
Guidet tur ved Lundagergård med naturvejleder Jan Kjærgaard fra Naturstyrelsen. Efterfølgende tilberedes dagens høst over bål.
Arrangør: Smag på Aarhus, Aarhus Kommune

Søndag d. 24. april kl. 10-14
Vild smag på Godsbanens Burning Kitchen
Fællesspisning, hvor skraldet mad og samlede urter tilberedes i fællesskab.
Arrangør: Skraldecaféen

Søndag d. 24. april kl. 13-14
Birketræets flydende gaver
En tur langs Brabrandstien, hvor der tappes og smages lækker og kraftfyldt birketræssaft.
Arrangør: Gro Selv

Søndag d. 24. april kl. 13.00-15.30
Blåmuslinger, søsalat og brændenælder
En fantastisk tur ved Moesgaard Skov og Strand, hvor friske råvarer forvandles til en lækker skaldyrsbisque.
NB! Der er ikke flere pladser på turen!
Arrangør: Natur Retur

Søndag d. 24. april kl. 13-15
SpisNaturen: Ramsløg
En guidet tur gennem Risskov med inspiration og smagsprøver.
Arrangør: Danmarks Naturfredningsforenings Studenterafdeling Aarhus
Kan kobles med workshops på Risskov Efterskole (se næste programpunkt)

Søndag d. 24. april kl. 15-17
Workshops: Lav mad med ramsløg
Lær at lave ramsløgssalt, ramsløgspesto og pandebrød med ramsløg.
Arrangør: Risskov Efterskole
Kan kobles med turen gennem Risskov (se forrige programpunkt)

Søndag d. 24. april kl. 14-16
Vilde og spiselige planter – rundvisning i Den Medicinske Urtehave
Botaniker Anne Murmann Hansen viser rundt og fortæller om både spiselige og giftige planter.
NB! Begrænset antal pladser – billetbestilling nødvendigt.
Arrangør: Steno Museet

Vild Smag Festival arrangeres af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune, i samarbejde med Byhøst.
Smag på Aarhus er støttet af Nordea-fonden.

Detaljer

Start:
23. april 2016
Slut:
24. april 2016
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/198320190534722/

Sted

Bispetorv og rundt i hele Aarhus

Arrangører

Smag på Aarhus
Byhøst