Vild Viden

Indlæser Begivenheder
29. april 2017 @ 11:00 - 16:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Inspirerende oplægsrække om vild mad

Vild Viden sætter fokus på en række temaer og spørgsmål, som optager folk omkring vild mad. Du kan få svar på, hvordan du kommer i gang med at sanke, og om der er grund til at være bekymret om forurening, når man sanker vilde råvarer i byen. Derudover debatterer vi med udgangspunktet, at naturen er under pres, hvordan vi mennesker skal forholde os til den. Og sidst men ikke mindst er mange mennesker ved at finde tilbage til naturen efter mad. Kan vi lære noget af tidligere tiders kulturer i den forbindelse?

Byhøst er sammen med Aarhus Kommune værter for Vild Viden. Fire eksperter er inviteret med hver deres oplæg fuld af viden, inspiration og svar på vigtige og relevante vild mad-spørgsmål.

Oplæggene er relevante for både privatpersoner og professionelle, der interesserer sig for vilde råvarer. Der er tid til både at stille spørgsmål til oplægsholdere og snakke sammen undervejs. Det bliver i det hele taget både lærerigt, inspirerende og hyggeligt.

Program

Det er helt op til dig, om du kigger forbi til et enkelt eller flere oplæg – eller bliver hængende og tager hele pakken med. Det er gratis at deltage, og du dukker bare op på dagen.

11.00-12.00
Kom godt i gang med sankning v. Thomas Laursen
Thomas Laursen, som er professionel sanker og forfatter til bogen ”Vild – naturen ind i køkkenet”, tager vilde råvarer med og udfolder dem sammen med jeres spørgsmål om, hvordan de vilde råvarer smager, hvordan man bruger dem i køkkenet, og hvad man skal være opmærksom på, når man høster i naturen. Som sanker for mange af de bedste danske gourmetrestauranter kan Thomas også udfolde, hvordan forårets urter bliver til lækker gastronomi på tallerkenen.

12.00-13.00
Pause og mulighed for at købe frokost på Vild Smag markedspladsen på Bispetorvet

13.00-14.00
Oplæg og debat om natursyn v. Mickey Gjerris
For bare få år siden, var der ikke mange, der brugte ramsløg, havtorn og andre vilde råvarer i køkkenet, men inden for de seneste par år har vild mad udviklet sig til en trend, som mange mennesker har glæde af. Dermed er vild mad blevet en del af en af vor tids vigtige diskussioner om menneskets forhold til og behandling af naturen. Fronterne er trukket hårdt op mellem interesser som naturfredning og biodiversitet på den ene side og landbrug, fossile råstoffer og andre kommercielle interesser på den anden. Vi har inviteret bioetiker Mickey Gjerris til at holde et oplæg om natursyn, og bagefter vil vi debattere med udgangspunkt i spørgsmål som; har naturen helt overordnet bedst af, at vi mennesker ser os selv som en del af naturen eller ej? Og hvilke effekter har vild mad-trenden for naturen?

14.00-15.00
AFLYST: Vilde råvarer i byen og forurening v. Jakob Magid
Vi må desværre aflyse oplægget, da Jakob Magid er blevet syg. Hvis du gerne vil vide mere om forurening, så er du velkommen til at kigge forbi til en åben snak med Byhøst, der gerne svarer på spørgsmål. De har ikke tung forskningsbaseret data, men deler gerne ud af deres viden.

15.00-16.00
The Sioux Chef v. Sean Sherman
Mennesket har siden tidernes morgen samlet af naturens råvarer, og efter mange årtiers glemsel, er vi ved at finde tilbage til naturen som rigt og mangfoldigt spisekammer. Vi har inviteret Sean Sherman til at inspirere os med en rejse på tværs af kultur, tid og sted til den amerikanske urbefolknings forhold til naturens mad, og hvordan han selv arbejder med vilde råvarer i en moderne kontekst.
NB! oplægget er på engelsk

Vild Viden er en del af Vild Smag Festival, der sætter vilde råvarer og vild mad på dagsordenen og inspirerer aarhusianere til at komme ud i naturen.

Læs mere om Vild Smag Festivalen og se programmet (opdateres løbende)

Detaljer

Dato:
29. april 2017
Tidspunkt:
11:00 - 16:00
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/266527610439804/

Arrangører

Smag på Aarhus
Byhøst

Sted

Dome of Visions
Inge Lehmanns Gade 2
Pier 2, Aarhus Havn, 8000 Danmark
+ Google Map
Hjemmeside:
www.domeofvisions.dk