aGROhaven

aGROhaven

aGROhaven var en fælleshave på Trøjborg, hvor agrobiologistuderende fra Aarhus Universitet dyrkede grøntsager, urter, blomster og østershatte. Havefællesskabet var aktivt fra 2014 til 2017.

aGROhaven blev startet af en gruppe studerende, der savnede at få deres viden om jordbrug omsat til praksis. Haven blev etableret i 2014 på en ubrugt græsplæne tæt på studiet. Siden flyttede studiet fra Trøjborg til Katrinebjerg, og haven blev dyrket en enkelt sæson på det samme areal på Trøjborg, inden haven blev lukket ned.

En af de store succeser i aGROhaven var fællesspisninger, hvor havens afgrøder og vilde urter udgjorde temaet, og det var netop også fællesskabet omkring afgrøderne og maden, som var det vigtigste element i haveforeningen.

På Katrinebjerg kastede de studerende kastet sig ud i nye projektet. Her forsøgte de sig med dyrkning af østershatte i kaffegrums, så ”affaldet” fra studiets kaffemaskine blev genanvendt. Desuden blev der lagt planer for, hvordan vindueskarmene på studiet kan bruges.

aGROhaven var en forening med 13 medlemmer og en bestyrelse. Foreningen havde etableret arbejdsgrupper, der blandt andet stod for vand, kompost og kommunikation.

Find aGROhaven