Bi-laug i Marselisborg Hospitalspark

Byhonning fra Hospitalsparken

Bi-lauget holdt til i Marselisborg Hospitalspark i årene fra 2017-2019. Hele parkområdet er imidlertid i en omdannelsesproces, og da omdannelsen gik i gang i efteråret 2019 var Bi-lauget nødt til at rykke ud for at give plads til anlægsarbejdet.

Bi-lauget var en frivillig social forening, der fungerer som et socialt fællesskab omkring bier, honning og natur, Foreningen fik etableret to bifamilier i MarselisborgCentrets Hospitalspark mellem æbletræer og frugtbuske.

Bierne har været anledning til skabelsen af et socialt fællesskab på tværs af etniciteter og kulturer. Gruppen mødtes én gang om ugen for at passe på bierne, lære om biavl og om hvorfor, bierne er så uundværlige for os – eller til andre aktiviteter, som har med bier eller honning at gøre. Desuden arrangerede Bi-lauget åbne arrangementer med honning som den centrale ingrediens.

Integrationsnetværket i Kultur og Borgerservice støttede projektet økonomisk, da der netop blev arbejdet med inklusion af nye borgere i
forenings- og fritidslivet i Aarhus.

Marselisborg Hospitalspark ligger ved Skanderborgvej, P.P. Ørums Gade og Hospitalsvej.

SPARK

Spark står for Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering og Klimatilpasning og er betegnelsen for hele omdannelsen af området omkring MarselisborgCentret. Formålet med SPARK er at skabe et nyt, levende byrum i og omkring MarselisborgCentret, der dels imødekommer behovet for udendørs rehabiliteringsaktiviteter til centrets brugere, dels behovet for en helstøbt klimatilpasningsindsats i området. Disse behov forenes ved anlægning af en ny offentlig park, der tilmed har potentiale til at øge den sociale inklusion ved at skabe møder mellem MarselisborgCentrets brugere og de mange beboere i bydelen.

Bi-lauget er inviteret til at rykke med ind i det nye parkområde, men det er endnu uvist om det sker.

Læs mere om SPARK-projektet her

Find Bi-laug i Marselisborg Hospitalspark