Bede i Botanisk Have

Botanisk Haves Venner

En gruppe frivillige reddede i 2011 en del af Botanisk Have fra at forsvinde. De skabte en forening, der holder bedene i fællesskab. Der er blandt andet bede med lægeplanter og krydderurter.

Da Aarhus Kommune i 2012 ville nedlægge rosenhaven, temahaverne, surbundsbedene og staudehaven af sparehensyn, gik 300 borgere i gang med at redde haven. I dag har foreningen Botanisk Haves Venner en brugeraftale med kommunen. De holder bedene mellem væksthusene og Langelandsgade fri for ukrudt og vedligeholder temahaverne. Herudover holder de surbundsbedene og er med til at arbejde i alpinbedene sammen med Aarhus Universitet. Lugerne mødes mindst en gang om ugen, nemlig torsdag, hvor de luger, sår og planter. Samtidig har de et dejligt socialt fællesskab.

frivillig i botanisk haves venner

Organisering

Foreningens arbejde bliver koordineret af en bestyrelse, og foreningen har både aktive medlemmer og støttemedlemmer. Hvert år på generalforsamlingen planlægges næste års nye arbejder. Foreningen arrangerer også aktiviteter, udflugter og ekspertbesøg for medlemmerne.

Find Botanisk Haves Venner på Facebook

Besøg Botanisk Have

Botanisk Have er en offentlig park, som rigtig mange nyder at gå tur i. Næste gang du er der, så overvej, om du også har lyst til at være en del af haveholdet, der laver det praktiske arbejde.

Find Bede i Botanisk Have