Damgårdens Jorder

Grundejerforening i Sabro med "bjæsklund"

Grundejerforeningen Damgårdens Jorder i Sabro har plantet en "bjæsklund" med hassel, aronia og hyld, der er gode i kryddersnaps - altså bjæsk, som det også hedder på jysk.

I grundejerforeningen Damgårdens Jorder i Sabro vedtog man i 2015 en grøn strategi. I de seneste år har grundejerforeningen derfor renoveret deres grønne områder under overskriften SANS – SMAG – LEG. En del af strategien er, at nye planter overvejende skal være spiselige. Det giver gode fornøjelser og værdi for både børn, voksne og dyrelivet.

Vil du læse grundejerforeningens grønne strategi, kan du kontakte deres formand. Du finder kontaktinfo på Damgårdens Jorders hjemmeside.

I efteråret 2018 plantede grundejerforeningen – med støtte fra Aarhus Kommunes projekt Smag på Aarhus – de i alt 300 buske med hassel, aronia og hyld, der udgør “bjæsklunden”.

En bjæsk eller bjesk er jysk for en krydret snaps. Når træer og buske har fået fat, kan Sabro Bjæskhold derfor lave kryddersnapse med hassel, aronia og hyld. Bjæskholdet bruger også andre lokale planter og frugter til at trække bjæsk på.

Den nye spiselige lund ligger i det grønne område, hvor der også er legeplads, lige mellem Damvej og Kirsebærvej.

Find Damgårdens Jorder