Eskelunden

Eskelunden – en spiselig hemmelighed

Eskelunden er med sit areal på 32 hektar eller omkring 45 fodboldbaner et af de allerstørste naturområde indenfor Ringvejen. Men på trods af sin størrelse lever området en anonym tilværelse klemt inde mellem Ringvejen, Ny Åhavevej og Aarhus Å.

Så snart du træder ind bag træernes naturlige afskærmning, vil du møde et naturområde med mindst lige så meget at byde på som den mere kendte nabo Brabrand Sø eller f.eks. Riis Skov. Der er også massevis af spiselige sager i området, som brombær, hasselnødder, mirabeller og den spiselige svamp judasøre.

Se på kortet her nedenfor, hvor du finder nogle af de forskellige spiselige sager i området.

Eskelundens fortid og fremtid

Vikingeskibsværft, losseplads, vildtvoksende naturområde og snart byens nye eventområde. Eskelunden har om noget sted levet en omskiftelig tilværelse, og nu udvikles området igen. I 2021 Eskelunden klar som byens nye natur- og eventområde med plads til alt lige fra den lille humlebille til store kulturarrangementer.

Langt størstedelen af årets dage skal området fungere til glæde og gavn for flere og flere af de motionister og naturinteresserede, der opdager Eskelund. Samtidig skal Eskelunden nu også i få weekender om året fungere som byens nye store eventareal og levere en fuldt funktionsdygtig platform for fx Northside, kultur- og motionsarrangementer samt store enkeltstående koncerter.

En del af Eskelunden har tidligere været losseplads. Der ligger et lag muldjord oven på det meste af arealet, så selvom der engang har været losseplads på arealet, er der ingen grund til at bekymre sig om affald eller forurening herfra. Undersøgelser viser desuden, at eventuel forurening fra jorden ikke optages i bær og frugter. Vi anbefaler altid, at man skyller sine frugter, bær og urter.
Læs mere om forurening af bynaturen

Find Eskelunden