Havefællesskabet i Marselisborg Hospitalspark

Havefællesskabet i Marselisborg Hospitalspark

I parken ved MarselisborgCentret har folk fra lokalområdet siden 2014 dyrket grøntsager i store, smukke og runde bede. Hele parkområdet er imidlertid i en omdannelsesproces, og i den periode er havefællesskabet jordløse. Havefællesskabet tænkes dog ind i den nye offentlige park, så folk igen kan få jord under neglene og frisk grønt på bordet fra sæson 2021.

I den oprindelige fælleshave var de store runde bede inddelt i felter, så medlemmerne dyrkede sit eget afgrænsede jordlod i haven. Desuden var der to fælles bede, et med bærbuske og blomster, et andet i en kano med krydderurter og blomster.

Marselisborg Hospitalspark ligger ved Skanderborgvej, P.P. Ørums Gade og  Hospitalsvej.

Havefællesskabet i Marselisborg Hospitalspark set fra oven

Organisering

Havefællesskabet er organiseret som en forening, der har eksisteret siden havernes første sæson i 2014. Etableringen af haverne foregik i tæt samarbejde med Aarhus Kommune via projektet Grøn Medborger. Foreningen driver selv haverne og har en aftale med Aarhus Kommune om brug af arealerne.

Læs mere på foreningens hjemmeside og Facebook-side:

www.have-marselis.dk
www.facebook.com/havemarselis

SPARK

Spark står for Sundhed, Park, Aktiviteter, Rehabilitering og Klimatilpasning og er betegnelsen for hele omdannelsen af området omkring MarselisborgCentret. Formålet med SPARK er at skabe et nyt, levende byrum i og omkring MarselisborgCentret, der dels imødekommer behovet for udendørs rehabiliteringsaktiviteter til centrets brugere, dels behovet for en helstøbt klimatilpasningsindsats i området. Disse behov forenes ved anlægning af en ny offentlig park, der tilmed har potentiale til at øge den sociale inklusion ved at skabe møder mellem MarselisborgCentrets brugere og de mange beboere i bydelen.

Havefællesskabet er tænkt ind som en del af det nye parkområde.

Læs mere om SPARK-projektet her

Find Havefællesskabet i Marselisborg Hospitalspark