Hullet

Grønt mødested til bevægelse og fordybelse

Hullet kaldes området ved Nedergårdsvej og Nedergårds Allé i Gl. Skejby. Hullet var oprindeligt en gammel grusgrav, men er i dag et mødested for byens beboere.

På området er der både legeplads, motionsredskaber og bordbænkesæt, så der er plads til mange forskellige typer af aktiviteter.

Den vestlige ende af området er den spiselige del. Her er plantet kirsebær, blommer, valnød og æbler, primært gamle danske sorter. I krattet er der mirabeller, fuglekirsebær og syrener.

Længst mod vest, på den anden side af bækken, har en lokal borgergruppe, der kalder sig rabarberbanden, plantet flere forskellige sorter af rabarber og vinterhårdføre spiselige urter. Det er også rabarberbanden, der passer det område og både luger og vander i det omfang, det er nødvendigt.

Man kan også finde selvsåede jordskokker og en del skvalderkål. Det sidste anser vi måske for ukrudt, men det er også en urt, der blandt andet kan bruges til pesto, tærter og urtefrikadeller.

Alle er velkommen til at høste af de spiselige sager. Det gælder både frugter, rabarber og urter.

I det grønne område er der også et regnvandsbassin og en varieret beplantning. Grundtanken med beplantningen er, at den både skal give mening nu og på længere sigt. I plantevalget er desuden taget hensyn til oprindelse, fordelt blomstringstid, allergirisiko og ønsket om at tiltrække fugle og forskellige insekter for at styrke biodiversiteten generelt. På skråningerne i den østlige ende er der sået en vild blomsterblanding.

Aarhus Kommune drifter området og har et godt samarbejde med Gl. Skejby Beboerforening.

Find Hullet