Katedralskolens plantekasser

Plantekasser i gårdhaven ved Aarhus Katedralskole

Bæredygtighedsudvalget på Aarhus Katedralskole har taget initiativ til at bygge egne højbede, der er plantet til med jordbær, bærbuske og krydderurter.

De spiselige bede blev indviet i september 2016 ved en hyggelig lille begivenhed. Snoren blev klippet, der blev holdt tale og serveret kage og ingefærshots. Plantekasserne er bygget af gamle paller og med hjælp fra Klimaambassadens projekt Gro Selv.

Gymnasiets kantine bruger af krydderurterne, og når de andre planter er groet til, kan eleverne og andre, der lægger vejen forbi, høste jordbær, blåbær, ribs og solbær.

Organisering

Gymnasiets elever, der har taget initiativ til at dyrke spiseligt grønt i gården, står også for at vande og passe planterne. Projektet skal være med til at sætte fokus på bæredygtighed, og bæredygtighedsudvalget skriver i deres manifest:

”De fleste af os lever i dag i betongrå, urbane miljøer med vores stressede hverdag, længere og længere væk fra naturen, som vi derfor sjældent får opsøgt. WHO har gjort klart, at adskillelsen mellem menneske og natur bør minimeres – de dele af hjernen, der får os til at koble hverdagsstressen fra, bliver stimuleret af at være i kontakt med naturen. Om det så er lidt flere potteplanter hjemme i vores egen lejlighed eller et mere grønt miljø i byrummet, gør det livet sundere. Derudover er træer og plan-ter en fantastisk og relativt nem mulighed for at modarbejde vores store CO2-udslip. Derfor arbejder BÆ-udvalget for at skabe grønnere miljøer på skolen og i byen, og samarbejder med forskellige århusianske organisationer med samme målsætning.”

Besøg Katedralskolen

Der er åben til Katedralskolens smukke gård i dagtimerne, hvor alle nysgerrige kan kigge en tur ind forbi. De spiselige bede står i den bagerste ende af gården.

Aarhus Katedralskole er i samarbejde med Mejlgade Lab også ved at etablere en grøn væg i gården.

Skolegyde 1
8000 Aarhus C

Find Katedralskolens plantekasser