Klokkedammen

Regnvandsbassin med spiselig beplantning i Stavtrup

En gruppe naturelskere i Stavtrup, der kalder sig De RE-Kreative, har taget initiativ til at gøre det grønne område Klokkedammen mere spiseligt.

Planen blev lagt i 2020, og første spadestik blev taget i det tidlige forår 2021. En gruppe borgere fra Stavtrup mødte op til fælles plantedag og fik sat gang i flere projekter i det grønne område.

I det nordøstlige hjørne af arealet, hvor der er eftermiddags- og aftensol, blev der etableret en lille oase med frugttræer, hvor der er plads til skøn picnic mellem træerne. Fem frugttræer kom i jorden: Conference pære, Clara Frijs pære, Hosteiner Cox æble, Discovery æble og pærekvæde.

Æbletræerne er podet på vildstammer for at få en kraftigere vækst i håb om på sigt at have gode klatretræer. Pærekvæden er ikke spiselig fra træet, men lækre når de er syltede.

Langs skovbrynet på østsiden er plantet en lang række efterårshindbær, der er en naturlig fortsættelse af de allerede eksisterende vilde hindbær.

Langs med Klokkeskovvej er plantet tre mirabelletræer, som kommer til at blande sig med den allerede eksisterende bevoksning.

Desuden er planen at plante et valnøddetræ i efteråret 2021, som kan vokse sig stort, flot og synligt på hjørnet af Klokkeskovvej og Jarlsmindevej.

Gruppen De Re-Kreative i Stavtrup arbejder for at styrke naturen og biodiversiteten i lokalområdet. De har også taget initiativ til et større frø-projekt ‘Vild med Stavtrup’, der skal sprede vilde blomsterfrø til glæde for sommerfugle, bier og andre insekter rundt i hele Stavtrup.

Følge De RE-Kreatives arbejde i deres Facebook-gruppe

Find Klokkedammen