Langenæshaverne

Havefællesskab i Langenæsparken

I foråret 2020 spirede et nyt havefællesskab frem i Langenæsparken, hvor de 20 medlemmer nu er i fuld gang med at dyrke både afgrøder og fællesskab.

I efteråret 2019 tog et par beboere fra Langenæs kontakt til Aarhus Kommune for at undersøge mulighederne for at etablere et havefællesskab i Langenæsparken.

Hen over vinteren blev det forberedende arbejde klaret, og i starten af maj blev den stiftende generalforsamling afholdt – virtuelt og lidt senere end oprindeligt planlagt på grund af Corona/COVID-19-pandemien.

Stort set samtidig blev græsset til to lange, slangeformede bede skrællet af, så de 20 nye medlemmer af havefællesskabet kunne komme i jorden.

Havefællesskabet ligger i den vestlige ende af parken, og de to lange bede løber langs kanten af store områder med vilde blomster.

Medlemmer dyrker hvert sit jordlod på ca. 10 m2, og i den ene ende af de to slangeformede bede, er der to mindre fællesbede med krydderurter og bærbuske, som alle – også forbipasserende – er velkomne til at plukke af.

Vil du være en del af havefællesskabet, kan du kontakte bestyrelsen og komme på venteliste.

Kontakt havefællesskabet på mail: langenaeshaver@gmail.com

Du kan også følge havefællesskabets offentlige gruppe på Facebook

Vest for havefællesskabet i Langenæsparken har en anden lille forening været i gang med at plante bærbuske til glæde for alle. I tre bede har Foreningen Bærbuske i Langenæsparken plantet aronia, blåbær og ribs, solbær og stikkelsbær. I bunden kommer der skovjordbær, tyttebær og tranebær. Alle er velkomne til at høste, smage og tage lidt med hjem.

Find Langenæshaverne