Legepladsen SVSK i Beder

Bær, spiselige planter og krydderurter på grøn plads i Beder

Grundejerforeningen Beder Øst Ejerlav ønskede at skabe en ny plads til leg og fællesskab på et stort grønt område. Sammen med planerne om at etablere en svævebane, hængekøjer, kolbøttestativer og gedigne bordbænkesæt, ønskede Ejerlavet at binde pladsen sammen ved hjælp af områder med spiselige planter og bær.

Det grønne område, der er taget i brug, ligger mellem de to villaveje Skeltoften og Svendgårdsvej.

I efteråret 2020 plantede gruppen et væld af timian, citronmelisse, kinesisk sankthansurt, pebermynte, salvie, lavendel, skovjordbær, stikkelsbær, hindbær, brombær, solbær, ribs, surbær og blåbær på pladsen.

Planterne er blandt andet sat på en karakteristisk vold, som omkredser området til ophold og hvil og dermed skaber et rum i rummet.

Alle de spiselige planter er betalt via Aarhus Kommunes indsats Smag på Aarhus, mens det er beboerne selv, i alle aldre, der har udvalgt og plantet bær og planter. Det er også beboerne, der selv står for at passe og pleje planterne på området.

På området er der i forvejen en del både ældre og nyere æbletræer, som spiller godt sammen med den nye spiselige beplantning.

Alle er velkomne til at plukke og høste af planterne, når de lige har etableret sig og bærer frugt.

Find Legepladsen SVSK i Beder