Lisbjerg Skovbryn

Aarhus Kommune skaber i disse dage spiselige skovbryn for dyr og mennesker. Dels ved at lave mere plads til skovbrynet, der til tider trænges mellem mark og skov, dels ved at plante en variation af hjemmehørende arter. Men kan naturen ikke det selv? Jo, de hjemmehørende arter vil langsomt komme af sig selv, hvor der er plads til dem, når frø spredes til områder, hvor de kan trives. Projektet har valgt at give naturen en hjælpende hånd, for at give de hjemmehørende arter en god start, og for at sikre variationen, fremfor at én art overtager et område.
De nye skovbryn kommer til at indeholde hasselnød og vildæble samt bær såsom hyld, slåen, fuglekirsebær og fjeldribs. De kan spises af både dyr og mennesker og kan bringe ny inspiration ind i køkkenet hos aarhusianerne. Disse planter gror allerede andre steder i kommunen og på smagpaaaarhus.dk kan man finde inspiration til tilberedningen af de vilde varer. Her kan man også se, hvor der er plantet nye skovbryn. De nyplantede skovbryn vil bære frugt om nogle år, så Aarhus bliver en endnu mere spiselig by i fremtiden.

Lisbjerg skov har meget at byde på med både en masse æbletræer og en shelterplads, men nu har skoven fået endnu en spiselig del, som befinder sig i skovbrynene. Her er der nemlig plantet æblerose, hvidtjørn, fjeldribs, blågrøn rose, hassel, hyld, fyglekirsebær, slåen og vildæbler.
Har du lyst til at bruge nogle af disse elementer i madlavningen, kan du fx lave nordiske oliven, hasselsirup eller prøve nogle af de mange æbleopskrifter.

De nyplantede skovbryn finder du på kortet ved de sorte afmærkninger.

Find Lisbjerg Skovbryn