Rømerhaven

Rømerhaven

Rømerhaven er en del af Marselisborg Mindepark. Haven er opkaldt efter direktør og godsejer Chr. Rømer, der i 1929 gav et pengebeløb, der kunne sikre arealets inddragelse i Mindeparken. Stadsgartner Sandberg påbegyndte i 1930 anlæggelsen af haven, der blandt andet rummer et spejlbassin, et stenparti, en staudehave, rosenhave, bede med sommerblomster og rhododendronplantninger.

I 2016 blev der som et forsøg plantet spiselige blomster og planter i bedene. Derfor kunne man i sommeren og efteråret finde artiskok, majs, palmekål, morgenfrue, tallerkensmækker, bronzefennikel, løvstikke, oregano, purløg, hjulkrone, persille og salvie i bedene. Alle var velkomne til at nippe og smage.

Om Marselisborg Mindepark

Mindeparken blev indviet i 1925 som et ca. 15 ha stort areal skrånende mod Aarhusbugten og med udsigt til Skødshoved og Mols. Mod syd og nord blev arealet afgrænset af gammel bøgeskov og anden bevoksning. I parken blev der plantet partier med mange forskellige træer og buske. Ved Donbækhusene er der en æblehave med gamle danske æblesorter.

Mindeparken er et seværdigt udflugtsmål på grund af haveanlæggene og de kulturhistoriske elementer.

Se folder om Mindeparken med oversigtskort

Besøg Rømerhaven og resten af Marselisborg Mindepark

Alle er velkomne i Mindeparken. Du har mulighed for at gå en tur, få et fredeligt ophold i et af haverummene, opleve blomstrende frodighed, motionere, lege og tage solbad med mere.

Der er fri adgang med parkering fra Oddervej, Kongevejen og Niels W. Gades Vej.

Find Rømerhaven