Åbo Skov

Smag på Åbo Skov

Åbo Skov danner et nyt naturområde omkring Aarhus Å og fungerer som beskyttelse over et vigtigt grundvandsområde. Der er både nyplantede områder og gamle dele i skoven, alt tilgængeligt med gode stier. I de nye dele af skoven er der bær og frugttræer.

Den nyanlagte Åbo Skov vest for Aarhus dækker et areal på cirka 80 hektar skov og rummer seks søer, et vandløb og 5,5 kilometer skovstier.

Skoven er plantet med  blandet løvfældende træer og buske med grupper af fyr og lærk. En mindre del er den gamle skov ‘Carl Holms Skov’, der er cirka 6,5 hektar og ligger ud til Østjyske Motorvej.
Et nyt naturområde er skabt, og samtidig beskyttes et vigtigt grundvandsområde, der forsyner otte procent af aarhusianerne med drikkevand.

Der er imidlertid også tænkt på smagsoplevelserne, for i den sydlige del af den nye skov (markeret med hvidt), kan du finde en fin æblelund, solbær, hindbær og kirsebær.

Brug fx solbærene i en dejlig pannacotta sommerdessert. Se opskrift på pannacotta her.

 

I Åbo Skov i den nordlige del ligger 2 shelters, som man kan booke via www.friluftslivaarhus.dk

De to nye sheltere er anbragt på en lille bakketop med flot udsigt over den nyanlagte Åbo Skov og Harlev Kirke. Et nyanlagt stisystem gør det muligt at komme rundt i den nyplantede skov. Skoven ligger i Aarhus Å-dal og indgår i en fin rekreativ og landskabelig helhed med forbindelseslinjer til området omkring Årlsev Engsø. I bunden af ådalen – midt i skoven er anlagt flere små vandhuller.

Der findes et muldtoilet tæt på shelterne og ved P-pladsen på sydsiden af skoven findes en vandpost. Der er plads til max. 16 overnattende personer i de to sheltere.

Find Åbo Skov