Spiselund i Kolt Hasselager

Frugttræer og bærbuske til glæde for lokalområdet

Grundejerforeningen Kolt Haveby har stillet et areal til rådighed for hele lokalområdet, så der nu er blevet etableret en fælles frugtlund med frugttræer og bærbuske.

Kolt Hasselager Fællesråd har taget initiativet til den lokale spiselund, som de selv kalder projektet, og Grundejerforeningen Kolt Haveby har stillet et areal på ca. 700 m2 til rådighed.

Spiselunden blev etableret på en fælles plantedag i efteråret 2020, hvor hele lokalområdet var inviteret med. Fællesrådet har organiseret plantedagen og står også for den videre drift af området sammen med en gruppe frivillige.

Der er blevet plantet 15 frugttræer, så i fremtiden kan der både høstes æbler, pærer og blommer i området. Desuden fik de frivillige folk 40 bærbuske i jorden, så der er også massevis af solbær, blåbær, hindbær og ribs i vente, når buskene er groet til.

Der er også legeplads, volleybane, udendørs fitness-maskiner og kælkebakke i det grønne område, som spiselunden er en del af.

Aarhus Kommune har via indsatsen Smag på Aarhus støttet økonomisk, og fællesrådet har også etableret et samarbejde med SuperBrugsen Kolt og Brugsforeningen TRYG.

Find Spiselund i Kolt Hasselager