Urteeng i Brendstrup Skov

Vi forsøger at berige nye enge i skoven med spiselige planter

Under højspændingsledningerne i alle skovene er alle høje træer væk. Det betyder helt nye muligheder for dyr og mennesker med græs, blomster og urter.

Vi har som et forsøg hjulpet naturen på vej med at så forskellige spiselige urter ud i stykket. I dette forår er det så med at holde øje med hvilke planter, der har klaret konkurrencen med græs og brændenælder.

Foreløbig ser det ud til at være blodkløver, forglemmigej, bibernelle og kamille.

Hjælp os med at holde øje. Der er for eksempel sået amarant, anis, fjernellike, kvan og salvie. Send gerne dine observationer til smag@aarhus.dk

 

Brendstrup Skov er en af de nye Aarhus Skove, rejst af Aarhus Kommune i begyndelsen af 1990’erne. Den består af bøg, eg og lærk, men der er også kirsebær, æbler, hæg, slåen og hvidtjørn. Skoven hænger naturligt sammen med Marienlystparken.

Urteengen kan nydes hele året, men urterne er bedst i foråret før de blomstrer, mens de spiselige blomster er bedre i løbet af sommeren. Hvis du har lyst til at vide mere om urter og årstider, er det muligt her.

Det er muligt at parkere for enden af Kornmodsbakken og følge skovvejen til venstre. Man kan også gå ind af skovvejen fra Marielystvej omkring nr 33. Eller starte i Marielystparken og gå mod vest.
Selve urteengen ses markeret med rød på kortet i beskrivelsen.

Find Urteeng i Brendstrup Skov