Dyrk i Aarhus Kommune

En grønnere og mere spiselig by

I Aarhus Kommune arbejder vi med at gøre byen grønnere og mere spiselig, så du både kan dyrke og høste grøntsager, frugter og bær i hele kommunen.

Med projektet Smag på Aarhus vil vi skabe flere muligheder for, at du som borger kan komme i gang med at dyrke, også selvom du ikke har en have. Samtidig vil vi gerne invitere dig med til at gøre byens offentlige arealer mere spiselige, både til glæde for dig selv og andre aarhusianere.

ærtespirer

Mange forskellige slags byhaver

Vi ønsker at skabe rum til forskellige måder at gøre byen mere spiselig: Nogle vil gerne dyrke en lille have til eget brug, andre danner en forening og dyrker en større fælleshave. Nogle dyrker i højbede på paller, andre i skovhaver efter permakulturens principper. Nogle er til gulerødder og salat, andre til frugthaver.

Spis de offentlige arealer

Der bliver i stadig stigende grad plantet frugttræer, bærbuske, rabarber, vandmynte og andre spiselige planter i parker, på legepladser og torve. Det er alt sammen noget, du som privatperson gerne må nyde, plukke og spise. Måske vil I i jeres lokalområde gerne gøre et område mere grønt eller spiseligt? Hvis I tager initiativet, bakker vi gerne op.

jordbær

Kom godt i gang

Brug menuen til at orientere dig om, hvordan du kommer i gang, hvor og hvad du kan dyrke.

Du kan også lade dig inspirere af andre, som allerede er i gang. På kortet kan du finde andre byhaver og via oversigten over byhaver og spiselige byrum kan du finde flere oplysninger og link til hjemmesider.