Inspiration & vejledning

Vejledning og inspiration til at komme i gang

Her har vi samlet en række links til jer, der gerne vil i gang med en byhave. Det er en god blanding af relevant læsestof, brugervenlige guides og inspiration til jer, der allerede er i gang.

Start en byhave – erfaringer fra byhaver i Aarhus
Dette er den anden drejebog, Aarhus Kommune udgiver i regi af projektet Smag på Aarhus. Rebecca Ann Kaagh Nordbo, der selv har været med til at starte Cyanidhaven op, deler ud af sine erfaringer. Hun giver gode råd til andre, der gerne vil starte en byhave og tager os med på besøg i 4 aarhusianske byhaver.

Ø-Haven. En midlertidig have på Aarhus Ø – Inspiration og erfaringer fra et spirende fællesskab
Dette er den første af ti drejebøger, Aarhus Kommune udgiver i regi af projektet Smag på Aarhus. Gennem interviews med Ø-Havens bybønder og projektleder videregives erfaringer fra Danmarks største byhave om blandt andet organisering, kultur og udbyttet i haverne.

Dyrk dit nabolag – Guide til at etablere fælles byhaver
En meget anvendelig guide udgivet af Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter. Dyrk dit nabolag kommer omkring mange vigtige emner i forhold til at opstarte et nyt havefællesskab, som at danne en havegruppe, etablere en forening, få styr på økonomien og anlægge haven.

Dyrk din by – Fælleshaver og frivillighed i byfornyelsen
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har udgivet denne publikation. Dyrk din by er en undersøgelse af, hvordan det frivillige engagement i byer og boligområder kan styrkes gennem etableringen af fælles byhaver. Der bliver beskrevet gode eksempler på fælleshaver fra både ind- og udland.

Den lille havekalender for selvforsynere
Havekalenderen er lavet af Landsforeningen Praktisk Økologi. Det er en god oversigt over årets gang i haven. Her får du blandt andet et overblik over, hvad der kan sås og udplantes hvornår.

Havenyt.dk
På Havenyt.dk kan du tilmelde dig et ugentligt nyhedsbrev med informationer om ugens arbejde i haven.

Under menupunktet Kom godt i gang kan du læse mere om, hvordan vi i Aarhus Kommune kan hjælpe dig i gang med en byhave.

Få et overblik over publikationer, vi har udgivet i regi af projektet Smag på Aarhus

Vil du have inspiration til at gøre din have eller dit lokalområde mere vildt, er der gode links, blandt andet til plantelister, under menupunktet vildere lokalsamfund