Dyr og insekter i haven

#ByhaverSkrevet af Lisbeth Jensen, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Byhaver kan også have vilde hjørner til dyr og insekter

I dette forår er flere af havefællesskaberne igang med at indrette dele af deres haver til gode levesteder for dyr og insekter.

I starten er det egne gulerødder og salat i bedet, der har største prioritet, men så går snakken mellem bedene, og nye ideer opstår.

I Greenshare Community Garden bag Stakladen er der i år sået vilde bede med gode insektblomster, og der står også bistader i haven.

Liv På Kirkegården på Nordre Kirkegård har indrettet et dejligt pindsvinelevested med vand og skygge. I samarbejde med Pindsvinets Venner har de fået udsat pindsvin. Samtidig har de udlagt et område af græsplænen til Vild med Vilje område til glæde for både pindsvin og insekter.

I det helt nyt havefællesskab Søhaven ved boligforeningen Søvangen er de igang med at lave insekthoteller som hyggelig aktivitet.

I Skovhaven Spis Hasle Bakker kommer der flere og flere blomstrende buske og planter til de vilde bier og insekter.

I en hel ny type have ved Den Permanente er det de vilde bier der er i centrum. Foreningen Bi-Værdi har anlagt haven med tanke på både levesteder og føde for de vilde bier. Træstammer med huller, sten med hulrum mellem og masser af nektarfyldte blomster.