Forår i fælleshaverne

#ByhaverSkrevet af Lisbeth Jensen, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Arbejdsdage i sol og regn

Påsken blev brugt til at skyde havesæson i gang i byens haver.
Vejret bød på både regn og sol, vind og varme, så alt efter hvilken dato, havefællesskaberne indkaldte til arbejdsdag, var det i regntøj eller skjorteærmer.
Men fælles for alle var forventningen om at komme til at så og plante. Først skulle bedene dog lige gøres klar. Og om en månedstid vil de være fulde af små grønne planter, så alle gæster i parkerne kan glædes over at se, det spirer og gror.

Marselisborg Hospitalspark

Havefællesskabet i Marselisborg Hospitalspark skal nu i gang med deres tredje sæson, og den startede med at hente kompostmuld på genbrugsstationen. I pendulfart hentede de læs efter læs, som haveejerne så fordelte på de flotte cirkelrunde bede med trillebør. Og ind imellem var der tid til kaffe og kage i solen.

Lokalcenter Marselis

Byhaverne ved Lokalcenter Marselis skal i gang med deres første sæson. I silende regn blev 12 højbede sat op og fyldt med jord. Det specielle ved det havefællesskab er, at også ældre ikke så fysisk stærke havemennesker kan være med. Men hvis man ikke kan flytte tung våd jord, så kan man jo servere kaffe og småkager til de andre.

Ungdomskulturhuset

Havegruppen i Ungdomskulturhuset på Hjortensgade gjorde i strålende sol klar til deres første sæson. De byggede et gammelt hønsehus om til driverhus ved at sætte genbrugsvinduer i. Derefter blev der stillet højbede op både udenfor og indenfor, så nu er der klar til at plante.

Greenshare

Fælleshaven Greenshare bag Stakladen nåede sidste år kun en halv sæson. Men i år er de på fra sæsonstart. I påsken blev der lavet kanter på deres bede, så jord og græs holdes adskilt. Og det foregik på mange forskellige sprog. Ca. halvdelen af medlemmerne er udenlandske studerende på universitetet, som i havefællesskabet finder noget sjovt at være sammen med danskerne om.