Grøn drift med smag

#ByrumSkrevet af Annette Linnemann

Et spiseligt Aarhus

I publikationen GRØN DRIFT MED SMAG deler vi ud af vores erfaringer med at bringe spiselighed ind i byens rum og grønne områder.

Hvis en storby som Aarhus skal være attraktiv at bo i, må man gøre noget ekstra for byens grønne områder. Derfor har kommunen siden 2015 arbejdet strategisk med at integrere spiselighed i den daglige grønne drift af byen. Projektet hedder Smag på Aarhus, og i samarbejde med den grønne drift har det åbnet muligheden for at plukke jordbær langs cykelstien, smage på byens blomsterkummer og udleve drømmen om at dyrke sine egne grøntsager i byens parker.

I lang tid har man ikke været vant til at se byen som et potentielt spisekammer.  Det er den nye strategi med til at lave om på ved at synliggøre, at mad kommer fra jorden og ikke supermarkedet. Heldigvis er det spiselige aspekt efterhånden kommet godt ind under huden på de aarhusianske parkforvaltere, så lindetræer og bøgepur må vige pladsen for æbler og solbær.

I publikationen her er der masser af inspiration for andre kommuner, der gerne vil sætte smag på deres egen by. De mange forskellige historier, der fortælles, kan være med til at sætte tankerne i gang.

Se publikationen i en elektronisk bladre-udgave

Hent publikationen i printvenlig PDF-udgave

Hæftet er udgivet af Aarhus Kommune i regi af projektet Smag på Aarhus.