Indtag Brabrandstien

#ByrumSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Smag på Brabrandstien

Sammen med En hemmelig klub sætter vi - med fine og finurlige skilte - fokus på alt det spiselige, der gror langs Brabrandstien.

Måske har du allerede lagt mærke til, at Brabrandstien er fuld af spiselige lækkerier. Men hvis du ikke kender det spiselige skatkammer, er der hjælp at hente. De gode og kreative kræfter bag En hemmelig klub er i fuld gang med at lave en række skilte til den inderste del af Brabrandstien.

Når du går eller cykler på strækningen fra Ringgaden til Folkestedet på Carl Blochs Gade, støder du derfor på kulørte skilte, der opfordrer dig til at kigge op, gå på opdagelse i krattet, plukke, sylte, snapse og nyde smagen af alt det spiselige. Afhængig af årstiden kan du finde mirabeller, æbler, pærer, kirsebær, brombær, hasselnødder, mjødurt, røn, hvidtjørn, hyld, brændenælder, skvalderkål, mælkebøtter og tusindfryd.

De første skilte, der har fokus på sensommerens og efterårets bær, blev sat op i august 2017. Der er løbende kommet nye skilte til, mens andre fjernes eller flyttes afhængig af, hvad der er spiseligt i netop den periode. Skiltene tages ind i vintermånederne, men kommer op igen i foråret 2018, hvor der er fokus på forårets vilde urter.

Fyld hatten

Generelt gælder det, at du må plukke og samle planter, svampe, bær, frugter og nødder til eget forbrug på offentlige arealer. Det blev vedtaget allerede i 1241 med Jyske Lov. Den gang blev det beskrevet sådan, at man må samle det, man kan have i sin hat. Det samme princip gælder i dag. En tommelfingerregel er, at på de offentlige arealer må du – til privat forbrug – samle det, du kan have i en lille pose.

Læs mere om regler og etik, når du høster i naturen

Opskrifter

Når du har høstet spiselige lækkerier fra Brabrandstien – eller andre steder i naturen – kan du gå på opdagelse i opskrifterne her siden.

Har du selv en opskrift, du gerne vil dele med os andre, så send den til smag@aarhus.dk, så lægger vi den på hjemmesiden. Husk at du på grund af ophavsret, kun må sende opskrifter, du selv har lavet.

#smagpåaarhus

Vi er så nysgerrige – og vil rigtigt gerne følge med, både når du høster, tilbereder lækkerierne hjemme i køkkenet og måske nyder smagen i godt selskab.

Derfor er du mere end velkommen til at dele dine oplevelser med os og andre ved at tagge dine billeder på Instagram med #smagpåaarhus

Læs mere om En hemmelig klub på deres egen hjemmeside