Krydderurter

#PublikationerSkrevet af Sisse Dupont

Inspirationshæfte om krydderurter

Hæftet indeholder beskrivelser af 11 forskellige krydderurter og kan på den måde være inspiration til andre, der vil plante og bruge krydderurter.

Det lille hæfte om krydderurter er lavet med udgangspunkt i de urter, der er plantet på Plejehjemmet Sandkåsvej i Aarhus. Plejehjemmet Sandkåsvej er et mangfoldigt plejehjem. Huset rummer mange skønne historier fra alverdens lande, både hos beboerne og i personalegruppen.

For at lyse på denne mangfoldighed har plejehjemmet plantet krydderurter. Krydderurter, der skaber minder i al deres sanselighed. Ønsket var at favne det enkelte menneskers historie igennem krydderurterne – og igennem dem trække livet og oplevelserne ud i haven.

Persille, der leder tankerne hen på persillesovs og nyopgravede kartofler i mormors kolonihave. Timian, som man husker udbredt til tørring på store stykker stof under den varme sol i Iran. Associationerne er uendelige og de gode minder vælter frem og bringer smil på læben. Alle, der er på Plejehjemmet Sandkåsvej har hver sin unikke fortælling om krydderurterne.

Bagerst i hæftet kan du også se et par bud på, hvordan du kan bruge krydderurterne i nogle retter, der sætter alle sanser i spil:

 

Se hæftet om krydderurter i en elektronisk bladreudgave

Download hæftet om krydderurter som printvenlig PDF-fil

Vi har et begrænset antal trykte eksemplarer af hæftet, som kan hentes i Den Grønne Ambassade ved Bispetorvet.

Hæftet er udgivet i et samarbejde mellem de to kommunale projekter Smag på Aarhus og Plant Liv.

Se flere publikation udgivet i regi af Smag på Aarhus