Madskole med efterårets vilde råvarer

#Naturens spisekammerSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Lav mad med lokale råvarer fra naturen

Vi har stablet endnu en omgang madskoler på benene i samarbejde med FOF Aarhus, der sætter fokus på de råvarer, der er i sæson i efteråret. Der er derfor rig mulighed for nogle hyggelige eftermiddage og aftener i køkkenet, hvor du bliver klogere på lokale råvarer fra naturen, lærer at bruge dem i køkkenet og til slut nyder et lækkert fælles måltid mad.

Emner for de enkelte madskoler skifter i takt med naturens gang, så der hele tiden er fokus på de råvarer, man aktuelt selv kan høste i den lokale natur. Vi starter derfor ud med sensommerens vilde bær og frugter, kommer omkring svampe og tang og slutter af med et julemåltid med retter og søde sager med smagsgivere fra naturen.

Hver gang laver vi flere forskellige retter, som vi ved aftens afslutning nyder i fællesskab. Opskrifterne får deltagerne med hjem – og de bliver også lagt her på hjemmesiden – så du kan lave de nye retter med vilde råvarer i eget køkken.

Underviseren er Ursula Meander Bjerggaard, der er Smag på Aarhus’ egen dygtige måltidssnedker.

Alle aldersgrupper er velkomne på madskolen, og du kan tilmelde dig en eller flere kursusgange alt efter tid og interesse. Tilmelding er nødvendigt, da der kun er plads til 25 på madskolen. Det koster 100 kr. at deltage pr. gang.
Tilmeldingen foregår via FOF Aarhus

Havtorn og æble

Madskoler i efteråret 2018

Der er planlagt fire madskoler i efteråret 201, og du kan tilmelde dig en eller flere kursusgange alt efter tid og interesse.
Klik på de enkelte emner for mere information og link til tilmelding:

27. august: Naturens vilde bær og frugter
24. september: Vilde svampe
29. oktober: Tang fra Aarhusbugten
26. november: Vild julemad

Alle madskoler er kl. 16.30-19.30 i FOFs køkken, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C.

Madskolerne en en del af Smag på Aarhus og arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og FOF Aarhus.