Madskole med sæsonens vilde råvarer

#Naturens spisekammerSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Lav mad med lokale råvarer fra naturen

Igen i år har vi stablet en række madskoler på benene i samarbejde med FOF Aarhus og nogle super dygtige undervisere. Der er derfor rig mulighed for nogle hyggelige eftermiddage og aftener i køkkenet, hvor du bliver klogere på lokale råvarer fra naturen, lærer at bruge dem i køkkenet og til slut nyder et lækkert fælles måltid mad.

På menuen finder du blandt andet havets lækkerier: tang, muslinger og blæksprutter. Andre gange laver vi mad med naturens vilde urter, som både kan være velkendt ukrudt, som brændenælde og skvalderkål, og andre måske mere ukendte urter. Vi laver flere forskellige retter, som vi ved aftens afslutning nyder i fællesskab. Opskrifterne får deltagerne med hjem – og de bliver også lagt her på hjemmesiden – så du kan lave de nye retter med vilde råvarer i eget køkken.

Alle aldersgrupper er velkomne på madskolen, og du kan tilmelde dig en eller flere kursusgange alt efter tid og interesse. Tilmelding er nødvendigt, da der kun er plads til 22 på madskolen. Det koster 100 kr. at deltage pr. gang.
Tilmeldingen foregår via FOF Aarhus

Undervisere på madskolen

Smag på Aarhus har flere undervisere tilknyttet, der står for forskellige emner på madskolen. På madskolerne kan du derfor møde:

Mikkel Wejdemann er gastronom, driver til dagligt sin egen virksomhed MadMikkel og er desuden ambassadør og udviklingskonsulent for Coop Danmarks madprojekt “GoCook“. Han er en af forfatterne til kogebogen “Vores hav” og bruger derfor råvarer fra havet i sin undervisning.

Anemette Olesen har i mange år arbejdet med haver og mad. Hun har udgivet en række kogebøger og har en fortid som både restauratør, køkkenleder og museumsgartner. Det sidste har skærpet hendes interesse for urternes historie, både kulturelt og medicinsk. Derfor står hun for madskolerne, der handler om naturens vilde urter.

Karen Lise Krabbe er sanker og har en særlig interesse for tang, som hun har høstet og brugt gennem mange år. Hun har skrevet hæftet SPIS TANG, som er udgivet i regi af projektet Smag på Aarhus. Derfor står hun sammen med Smag på Aarhus for den madskole, der sætter fokus på tang.

Ursula Meander Bjerggaard, der er Smag på Aarhus’ egen dygtige måltidssnedker, underviser også på et par af madskolerne.

Urter på stranden

Madskoler i første halvår af 2018

Klik på de enkelte arrangementer for mere information og link til tilmelding:

Alle madskoler er kl. 16.30-19.30 i FOFs køkken, H. H. Seedorffs Str. 7, 8000 Aarhus C

Til efteråret bliver der igen en række madskoler, men vi har endnu ikke fastsat tema for de enkelte gange.