Mælkebøtte grovbrød

#OpskriftSkrevet af Anemette Olesen, forfatter af Mælkebøtten i mad og medicin

Grovbrød med mælkebøtte

Grav friske rødder af mælkebøtter op ca. 200 gram. Kog dem møre i letsaltet vand og findel dem derefter på en foodprocessor. Smelt smørret i en gryde og tilsæt den fintskårne rod. Lad det simre i ca. 6 minutter og tilsæt derefter 1 spsk. sukker, 1 tsk. urtesalt, 6 dl væde og 30 g gær. Kom det hele i en skål og kom ca. 400 g hvedemel i under omrøring. Ælt dejen godt og lad den hæve i ca. 30 minutter inden den formes til brød, der bager færdigt ved 200 grader i ca. 30 minutter. I stedet for den kogte rod kan der bruges 2 dl. friske blomster pillet af blomsterbunden.

Denne opskrift er fra bogen ‘Mælkebøtten i mad og medicin’ af Anemette Olesen, og bringes her med tilladelse fra Skarresøhus ForlagDu kan finde mange flere opskrifter med mælkebøtten i bogen.

Derudover kan du se nogle af opskrifterne her.