Mælkebøttetatziki

#OpskriftSkrevet af Anemette Olesen, forfatter af Mælkebøtten i mad og medicin

Tyrkisk mælkebøttetatziki

3 dl. græsk yougurt
1 spsk. citronsaft
1 fed knust hvidløg
1 håndfuld persille
12 blade eller rosetter af unge mælkebøtter

Rør yougurt med citron, knust hvidløg og persille. Rens og finhak mælkebøttebladene og bland i. Smag tatzikien til og drys evt. lidt salt eller sukker. Hvis bladene er for bitre i smagkan de før de kommes i salaten udtrækkes i flere hold koldt vand. De kan også lynsteges på en pande før de vendes i salaten. Prøv også at krydre salaten med sesamfrø eller med lidt honning og valnøddekerner.

Denne opskrift er fra bogen ‘Mælkebøtten i mad og medicin’ af Anemette Olesen, og bringes her med tilladelse fra Skarresøhus ForlagDu kan finde mange flere opskrifter med mælkebøtten i bogen.

Derudover kan du se nogle af opskrifterne her.