Mød Smag på Aarhus på Food Festival

#NyhederSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Mød os på Tangkrogen den 4.-6. september 2015

Du finder Smag på Aarhus to steder på Food Festival, der holdes på Tangkrogen her i weekenden. De Rullende Strandkokke er i vandkanten og fortæller om den spiselige strandnatur, mens du kan få jord under neglene i Urban Gardening-teltet.

Pallevæg - vertikal have - Ø-haven

Urban Gardening

Vi er gået sammen med Ø-Haven, 4H, Daniels gartneri og Byhaver.dk om at skabe en fælles byhave på Food Festival. I haven er der workshops i, hvordan man kan etablere sin egen urbane have. Kig forbi til hygge, havesnak og mød andre, der også vil skabe fælleshaver. Her er rig mulighed for at udleve sin indre bybonde.

Vi står klar med forslag til, hvor i Aarhus der kan etableres nye fælleshaver fra næste sæson. Kom og hør mere og meld dig som interesseret, hvis du vil være med til at starte en af fælleshaverne op.

Alle dagene kan du lege med jord og planter og få svar på spørgsmål om byhaver. Du kan være med til at plante i store og små bede sammen med 4H, Ø-Haves bybønder og Daniels Gartneri.

De Rullende Strandkokke

Sammen med Naturhistorisk Museum Aarhus sender vi De Rullende Strandkokke afsted igen. Du finder strandkokkene i vandkanten hver dag i festivalens åbningstid. Her fortæller de om den spiselige strandnatur og har udstyr med til både at fange, indsamle og tilberede strandens råvarer.

Strandtur

Specielle workshops i Urban Gardening-teltet

Fredag den 4. september 13.00-20.00
Dagens workshop er at anlægge et hugelbed efter permakulturens principper sammen med Permakulturhaven Myrrhis. Der er også workshop om kompost i forskellige beholdere med Byhaver.dk.

Lørdag den 5. september 10.00-16.00
Samtalesalon med overskriften ”Hvorfor dyrke i byen?” afholdt af Omstilling Nu.

Lørdag den 5. september 10.00-19.00
Lørdagens tema er haver på altaner, og der er workshop med forskellige metoder som Kokodema-potter og vertikale haver med Byhaver.dk.

Søndag den 6. september 10.00-17.00
Dagens workshop handler om at anlægge en urtespiral med krydderurter efter permakulturens principper med Permakulturhaven Myrrhis.

 

Find mere info om Food Festival, åbningstider og entrepriser på www.foodfestival.dk