Plant Liv

#NyhederSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Erfaringer fra projektet Plant Liv

Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune har udgivet en publikation - et inspirationshæfte - med erfaringer og indtryk fra det første år med projektet Plant Liv. Tanken bag Plant Liv er at bringe naturen tættere på beboerne på plejehjem, både ude og inde. Læs og lad dig inspirere.

23 plejehjem i Aarhus Kommune har i 2016 været en del af projektet Plant Liv. Både beboere og personale har været med til at bestemme, hvordan deres plejehjem kunne blive grønnere og mere livfuldt.

I publikationen kan du blandt andet læse mere om De Rullende Køkkenhaver, der er et fælles initiativ på tværs af tre projekter i Aarhus Kommune: Plant Liv, Haver til Maver og Smag på Aarhus. De Rullende Køkkenhaver bringer børn og ældre sammen om at dyrke grøntsager i rullende højbede og nyde fælles smagsoplevelser. Ved plejehjemmet i Hjortshøj har beboerne sammen med en klasse fra Virupskolen plantet, passet og til sidst høstet afgrøderne. Forløbet sluttede med en fælles høstfest, hvor de hjemmedyrkede råvarer blev tilberedt over bål og nydt i fællesskab.

I inspirationshæftet kan du også læse om høns, fuglehuse, bærbuske, gynger og meget mere.

Læs Plant Liv-hæftet

Læs mere om De Rullende Køkkenhaver

Foto: Sisse Dupont Priess