Røgede urter

#OpskriftSkrevet af Thomas Laursen (opskriften) og Stine Kamstrup Knudsen

Røgede urter med cremefraiche og olie

Til denne ret skal du bruge en rygeovn, fx. en Kasper Røghat, men en Weber-grill kan også klare opgaven.

Du skal bruge:
strandurter
cremefraiche
olivenolie
flagsalt

Læg strandurter, som fx strandtrehage, strandmælde, hvidmelet gåsefod, salturt, strandvejbred eller strandbede i en varm rygeovn i ca. 30 sekunder, til de får både røgsmag og lidt varme, men bevarer deres sprødhed.
Server som snack med en klat cremefraiche og lidt olie på.

Thomas Laursen og "VILD - naturen ind i køkkenet"

Opskriften er fra Thomas Laursens nye bog “VILD – naturen ind i køkkenet”, hvor man både kommer med på jagt efter naturens egne råvarer og ind i køkkenet, hvor de friskhøstede råvarer forvandles til lækre og enkle retter.

Thomas Laursen har samlet vilde urter det meste af sit liv og er i dag professionel sanker for restauranter, som Noma og Geranium.
Læs mere om Thomas Laursen på www.wildfooding.dk

På Vild Smag Festival 2017 afholdt Thomas Laursen workshop på Bispetorvet, hvor der blev røget strandurter og smagt på lækkerierne.

Læs mere om regler og etik, når du høster i naturen