Salviechips

#OpskriftSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Sprøde snacks af salvie

Vi har salvie i vores plantekasser i Den Grønne Ambassade, der er salvie i plantekummerne rundt i byen, og der er salvie i det fælles urtebed i andelsforeningen, hvor jeg bor. Alligevel må jeg indrømme, at jeg ikke er super god til at få brugt salvie. Måske er der andre, der har det som jeg?

Derfor vil jeg dele et lille tip, som jeg har fået af et par stykker af jer, der har stukket hovedet ind i Den Grønne Ambassade på Bispetorv. Her for nyligt var det nemlig anden gang i løbet af sommeren, at en fortalte mig om, hvor let og lækkert det er at lave snacks af salvie. Nu har jeg været hjemme og teste det selv – og jeg tilslutter mig begejstringen.

Salvieblade

Sådan gjorde jeg:

  • Klippede en håndfuld salvieblade af.
  • Vendte dem i olie og lidt salt.
  • Fordelte bladene på en bageplade og satte dem i ovnen ved 180 grader i et par minutter. Her skal der holdes godt øje, for de skal have utrolig kort tid i ovnen. Bladene skal ud, når de er blevet sprøde, men inden de bliver for mørke og dermed kommer til at smage brændt.
  • Og haps, så blev de hurtigt spist…

Salviechips kan også tilberedes på panden.
Se eksempelvis den her opskrift fra Cphfoodstories.

Salviechips vil være en super lækker, lille snack til et glas kølig rosé på terrassen, når nu solen og sommervarmen forhåbentligt snart vender tilbage…

Salviechips

Del dine tips og opskrifter

Har du også et tip eller en god opskrift, du vil dele med os og andre, så send en mail til smag@aarhus.dk, så lægger vi det gerne på hjemmesiden. Du kan også selv dele det på Facebook.com/smagpaaaarhus eller på Instagram ved at bruge #smagpåaarhus.

Læs mere om Den Grønne Ambassade
Læs mere om de spiselige plantekummer rundt i Aarhus

Blomsterkummer foran rådhuset