Skolernes kantine – med smag på

#Naturens spisekammerSkrevet af Pernille Thormann Villesen

Kantiner sætter dag af til inspiration og videndeling

Dette er sidste store initiativ vi i Aarhus Kommune sætter op i regi af projektet Smag på Aarhus. Her kan du læse om tankerne bag forsøget med vilde inspirationsdage på skolernes kantiner - og blive inspireret med opskrifter med råvarer fra naturen.

Blandt mange aktiviteter ønsker vi at styrke forbindelsen mellem natur og mad til glæde for børn i Aarhus Kommunes skoler. Til at løfte det formål, har vi allieret os med Mikkel Wejdemann. Han er manden bag firmaet ”MadMikkel”, hvor han fungerer som selvstændig udviklingskonsulent. Fokus for mange af hans projekter er børn, madnysgerrighed og maddannelse. Han er bl.a. kendt fra madprojektet GoCook, som han er ambassadør og medudvikler for. Et projekt der hvert år når ud til ca. 150.000 elever i folkeskoler landet over.

Vi tilbyder i forsøget køkkenledere en dag med Mikkel Wejdemann ude på deres skole og i eget køkken – betalt af projektet Smag på Aarhus. Vi har økonomi til 15 skolebesøg og glæder os til at se, hvad kantinepersonalet melder tilbage.

 

Målet for besøget er:  

  • at invitere køkkenet og dermed også eleverne på en smagsoplevelse fra den ”vilde” naturs spisekammer
  • at give køkkenlederen ny inspiration og mulighed for at forøge madglæde på skolen
  • at være med til at ændre lidt ved nogle af den enkelte skoles daglige udfordringer, f.eks. kræsne elever eller elever der vælger lokale dagligvareforretninger til frem for skoles kantinemad

I efteråret samler vi op på forløbet, som gerne skulle ende ud i en spændende bog fuld af inspirerende opskrifter og historier.

 

Ved spørgsmål angående kantineprojektet kontakt da Pernille Villesen på pv@aarhus.dk

Se opskrift på tærte med ramsløg her.
Opskriften blev til i et samarbejde mellem MadMikkel og Højvangsskolens kantineleder Tina Kaiser.