Slip arealerne fri

#ByhaverSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Erfaringer med borgerdrevne projekter

Vi har udgivet en ny publikation, hvor vi deler ud af de erfaringer, vi i Aarhus Kommune har fået gennem projektet Smag på Aarhus.

I hæftet kan du læse om seks konkrete grønne projekter på kommunal jord, som aarhusianerne selv har skabt. Desuden får du mere generelle erfaringer og tips fra projektet Smag på Aarhus, som andre arealforvaltere, der har lyst til at slippe arealerne fri, kan benytte sig af.

De seks projekter i hæftet er: Pier2 Haven, Frederiksbjerg Byhaver, Driveriet, Spis Hasle Bakker, Skovvejens Æblelund og Æblehaven Harlev.

Se publikationen i en elektronisk bladre-udgave
Hent publikationen i printvenlig PDF-udgave 

I forordet til publikationen skriver Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden:

“I Aarhus får flere og flere idérige mennesker øjnene op for nye muligheder. Det kan være haver på havnen, stikkelsbær eller solbær på det grønne område ved lokalcentret. Fælleshaver i det nedlagte industridrivhus eller æble- og kirsebærtræer på overskudsarealer mellem grundejerforeningerne. Grønne områder går fra at være en 3D oplevelse til en 4D oplevelse, når man tilfører smag. Den ekstra lille dimension, som gør sommerblomsterne spiselige, trærækken langs stien marmeladelækker og hylden i hækken saftklar. Når du involverer dig, der hvor du bor, bliver du medafsender på skønne oplevelser for andre mennesker og opdager måske et ny inspirerende fællesskab i lokalområdet.”

Hæftet er udgivet af Aarhus Kommune i regi af projektet Smag på Aarhus, der er støttet af Nordea-fonden.

Du kan også finde information om de seks projekter og mange flere her på siden.