Smag på blomsterne

#ByrumSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen (redigeret juni 2019)

Spiselige blomster og krydderurter i byens blomsterkummer

Her i 2019 er blomsterkummerne rundt i Aarhus igen blevet plantet til med spiselige blomster og urter i stedet for almindelige prydblomster. Her i sommerperioden er beplantningen derfor ikke kun en fryd for øjet, men også for smagsløgene.

I blomsterkummerne er der i sommeren 2019 plantet tallerkensmækker (også kaldet blomsterkarse), kinesisk purløg og dusksalvie.

Alle er velkomne til at nippe, smage og tage lidt med hjem til eget køkken.

Blomsterkummerne står blandt andet ved Rådhuset, Rutebilstationen, Chr. Filtenborgs Plads, Frederiksbjerg Torv, Skt. Pauls Kirkeplads og Viby Torv.

Blomster og urter i maden

Blomsterne fra tallerkensmækker og tagetes er smukke i salatskålen, og både blade og blomster tilføjer ekstra smag.

Bladene fra tallerkensmækkere kan bruges i pesto. Se opskrift på pesto her.

Når tallerkensmækkerne er blomstret af, sætter planten nogle store frø, som kan syltes som kapers. Brug eksempelvis denne opskrift fra Gastromad.dk

Se også dette lille tip til, hvordan du kan lave lækre snacks af salvie.

Videoen her her nedenfor er fra sommeren 2017, hvor der i de spiselige blomsterkummer var tallerkensmækker , salvie, lavendel og forskellige spiselige tagetes, blandt andet lakridstagetes og citrontagetes.