Smag på byens blomster

#ByrumSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen

Spiselige blomsterkummer

I år er blomsterkummerne rundt i Aarhus blevet plantet til med spiselige blomster og urter i stedet for almindelige prydblomster. Det er derfor ikke kun en fryd for øjet, men også for smagsløgene.

I blomsterkummerne er der tallerkensmækker (også kaldet blomsterkarse), salvie, purløg og citrontagetes, og alle er velkomne til at nippe, smage og tage lidt med hjem til eget køkken.

Blomster og urter i maden

Blomsterne fra tallerkensmækker og citrontagetes er smukke i salatskålen, og både blade og blomster tilføjer ekstra smag. Tallerkensmækker har en kraftig smag af karse, mens citrontagetes har en mere parfumeret citrussmag.

Bladene fra tallerkensmækkere kan bruges i pesto. Se opskrift på pesto her.

Når tallerkensmækkerne er blomstret af, sætter planten nogle store frø, som kan syltes som kapers. Brug eksempelvis denne opskrift fra Gastromad.dk

Se også dette lille tip til, hvordan du kan lave lækre snacks af salvie.