Smag på Livet

#PublikationerSkrevet af Pernille Thormann Villesen

En bog om spiselige tiltag på plejehjem

Den evigt foranderlige, spiselige natur kalder på de gamles opmærksomhed, mens høns og køkkenhaver vækker erindring og starter samtaler om kolonihaver, krydderurter, æggekage og bålmad.

I Aarhus har de to kommunale projekter Plant Liv og Smag på Aarhus fundet sammen i ønsket om at bringe naturen og dens spiselige elementer tættere på plejehjemmene for at styrke trivslen, sundheden og livsglæden. Bogen Smag på Livet samler op på erfaringerne med at skabe spiselige tiltag på plejehjem.

Lykken er at smage en radise eller dufte til en krydderurt. Selvom synet er svækket og hørelsen svag, vil sanserne fremkalde fortællinger om det, der var og invitere til nye oplevelser, der opstår. Der kan samles æbler, snittes kål og nydes stikkelsbær. Solbær og rabarber kalder på tærte og fællesskab, mens komposten dufter af muld og våd jord. De første spirer lover ærter og en dejlig sommer. Arbejdet med haven samler generationer, for plantekasserne på plejehjemmene i Aarhus giver skolebørn og oldebørn lyst til besøg for at se frøene spire.

Du kan i denne sanselige bog se nogle af de tiltag, der er kommet ud af samarbejdet.

Vores ønske er at bringe inspiration og gode erfaringer gennem vellevede liv ud til andre plejehjem i Danmark.

Læs bogen SMAG PÅ LIVET
Download printvenlig udgave af SMAG PÅ LIVET som PDF-fil

Vi har et begrænset antal trykte eksemplarer af bogen, som kan hentes i Den Grønne Ambassade ved Bispetorvet.