Smagen af æbler i Aarhus

#PublikationerSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Inspirationshæfte om æbler

SMAGEN AF ÆBLER I AARHUS er en publikation med information om gode steder, hvor du i Aarhus Kommune må plukke æbler. Du kan også blive klogere på blandt andet æblets historie i Danmark, sorter og modningstider - og ikke mindst finder du en række lækre opskrifter med æbler.

Der er mange steder rundt i Aarhus, hvor du kan plukke æbler fra de offentlige arealer. Mulighederne er mange. Det gælder både bynære parker og gamle æbleplantager længere væk fra centrum. Hæftet giver et godt indblik i områder med gamle træer, hvor der er stor sandsynlighed for en god æblehøst, men også i områder med nyplantede træer, hvor æblehøsten bliver bedre og bedre i de kommende år, efterhånden som træerne vokser. Her på hjemmesiden kan du også få et overblik over offentlige æblelunde.

Hæftet har også massevis af god inspiration og konkrete opskrifter. Var det noget med en omgang rustik æbleflæsk, vintersalat med grønkål og æbler eller en smagfuld chutney? Til den søde tand er der blandt andet æblepandekager, æble-lakrids-puré og grevindesyltetøj med æbler og hyldebær. Alle opskrifter fra hæftet finder du her på hjemmesiden sammen med endnu flere opskrifter med æble og andre råvarer fra naturen.

Læs hæftet Smagen af æbler i Aarhus.
Download printvenlig udgave af Smagen af æbler i Aarhus som PDF-fil.

Hæftet er udgivet af Aarhus Kommune i regi af projektet Smag på Aarhus. Hæftet blev første gang udgivet i 2017, og en revideret udgave i 2020 med blandt andet flere æblesteder i Aarhus.