Vild Smag Festival

#Naturens spisekammerSkrevet af Stine Kamstrup Knudsen, Smag på Aarhus, Teknik og Miljø

Vær med til at skabe en vild festival

Vild Smag Festival er en mini-festival i weekenden d. 23.-24. april. Med Vild Smag Festival skyder vi sankesæsonen i gang, sætter vilde råvarer og vild mad på dagsordenen og inspirerer aarhusianere til at komme ud i naturen. Alle er velkomne til at byde ind med aktiviteter til festivalprogrammet.

Vi vil gerne invitere alle med til at formidle viden om vild mad og til at skabe en række unikke oplevelser i byen og naturen. Festivalprogrammet bliver en bred pallette af aktiviteter, der skaber inspiration, ny viden og konkrete oplevelser med de friske råvarer, der er lige omkring os.

I foråret begynder de spiselige grønne urter for alvor at titte frem. Brændenælde, ramsløg, japansk pileurt, mælkebøtte, løgkarse, gederams og bøgeblade er nogle af forårets grønne lækkerier. Desuden er Aarhus Bugten et tag-selv-bord af delikatesser med alt fra tang til skaldyr og fisk. Aktiviteter til programmet kan derfor foregå alle mulige steder rundt i Aarhus: i parker og skove, på stranden og i alle de små mellemrum tæt på dig og mig. I er også meget velkomne til at afholde aktiviteter indendørs.

Vild Smag Festival arrangeres af Smag på Aarhus, Aarhus Kommune, i samarbejde med Byhøst og alle jer, der har lyst til at bidrage til festivalprogrammet.

Festivalprogram

Bispetorv d. 23. april
En levende markedsplads, hvor du kan lade dig inspirere, søge viden og spise dig mæt i mad med vilde råvarer. Der er mulighed for at få en bod på torvet. Dog er der et begrænset antal pladser til rådighed.

Vild Viden d. 23. april
Som en del af festivalen afholdes en række inspirerende oplæg, der kommer bredt omkring brugen af vilde råvarer.

Vilde oplevelser d. 23.-24. april
Rundt i hele Aarhus er en række aktører værter for forskellige sanketure, aktiviteter og workshops. Alle er velkomne til at byde ind med aktiviteter til programmet.
Læs mere om festivalprogrammet

Vil du være med til at skabe en vild festival?

Måske vil du, din forening, organisation eller virksomhed have et arrangement med i programmet? Her er plads til både sanketure, fisketure, naturvandringer, oplæg, workshops, madlavning og alt muligt andet, der sætter fokus på de vilde råvarer, der er i naturen i og omkring Aarhus. Aktiviteterne kan foregå rundt i hele Aarhus Kommune, både ude og inde.

Send en mail til smag@aarhus.dk eller ring til projektmedarbejder Stine Kamstrup Knudsen, hvis du vil have en aktivitet med i programmet. Du er også meget velkommen til at kontakte os, hvis du vi have en bod på Bispetorv.

Deadline for at tilmelde aktiviteter til festivalen er fredag d. 1. april 2016.